Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Sant Sebastià > Àpats col·lectius

Festa de Sant Sebastià
el Pont de Suert (l'Alta Ribagorça)
Centenars de persones del Pont de Suert s’agrupen, cada any pels volts del 20 de gener, per compartir diversos àpats gastronòmics en el marc d’una celebració vinculada a la Confraria de Sant Sebastià, una associació assistencial nascuda al segle XVI per tal fer front comú contra les adversitats.

Festa de sant Sebastià a Molló (el Ripollès) - celebració en motiu de Sant Sebastià, copatró, del municipi. A les 11h.30, a la Capella de Sant Sebastià, missa solemne en honor al Sant i cant dels goigs de Sant Sebastià. L'endemà o el dissbte més proper, la festa continua amb un sopar popular d'escudella i carn d'olla a la sala polivalent, i ball amb música en directe. L'acte està organitzat per la Comissió de Festes i hi col·labora l'Ajuntament de Molló.
Festa de Sant Sebastià a Olvan (el Berguedà) - també coneguda amb el nom de Festa de l'Arròs. Diu la tradició que va ser Sant Sebastià qui va lliurar de la pesta al poble d'Olvan i que en agraïment els veïns van fer un vot a perpetuïtat de que cada any donarien l'àpat principal als pobres, rodamóns i captaires que s'estiguessin al poble el dia 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià. Aquesta tradició s'ha mantingut any rera any i es continua celebrant en plena harmonia veïnal i amb la participació de tots els "captaires" de les rodalies.
Aplec a Sant Sebastià de Montmajor (el Vallès Oriental) - es celebra el diumenge més proper a Sant Sebastià a Sant Sebastià de Montmajor (terme de Sant Feliu de Codines), amb un dinar col·lectiu.
Fogueró de Sant Sebastià a Sa Ràpita, Aj. Campos (Mallorca) - l'últim dissabte del mes de gener, al Carrer Escorball (devora l'Església) Torrada de pa i taleca, vi i aigua de franc fi de festa amb fum i enrenou. Telèfon: 971.65.21.43
Revetla de Sant Sebastià a sa Pobla (Mallorca) - el dia 19 al vespre molts bars i restaurants de Sa Pobla fan i encenen un fogueró davant del seu local, al carrer, i ofereixen menjar i beure als seus clients. A diferència de la revetlla de Sant Antoni, en què Sa Pobla s'omple de visitants, aquesta és una revetlla local, feta per a la gent de Sa Pobla. Es fa torrada i es fan ximbombades al voltant del foc.