Ecosistema: Cultura popular > Llegendes > Llegendes de Sant Llorenç del Munt

La llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt
Sant Llorenç del Munt (el Vallès Occidental)
Tots els pobles que envolten el Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac disposen d'una de les llegendes més importants i antigues de Catalunya: la Llegenda del Drac de Sant Llorenç del Munt. Protagonitzada per un heroi vinculat a la fundació mítica del país, és el relat que origina i explica la presència de la majoria dels més de quatre-cents dracs festius que poblen avui en dia les festes populars catalanes.

Contes i llegendes de Sant Llorenç del Munt (Matadepera, Vallès Occidental) - textos de la Llegenda del Drac, les bruixes i les tempestes, El turó de les Nou Cabres, El camí dels Monjos, El pescador de Santa Agnès, els Bandolers del Parc Natural de Sant Llorenç, El Moneders falsos dels òbits... Telèfon: 93.743.54.54
La llegenda del Drac de Sant Llorenç - Una de les primeres noticies sobre la llegenda del Drac de Sant Llorenç es va publicar l’any 1600 amb el títol "Centuria ó història de los famosos hechos del gran conde de Barcelona D. Bernado Barcino y de Don Zinofre su hijo y otros caballeros de la Provincia de Catalunya", escrita pel pare Estéban Barellas, predicador de la orde de Sant Francesc. També se’n ocupà, en el segle XVII, Pedro Angel de Tarrazona, en la seva obra "Semanario curioso històrico, erúdito, comercial, público y económico “El Blasonde Cataluña”" en el tom V, capítol XXX. Entre altres curiositats, recull una llarga narració del famós drac de Sant Llorenç. El doctor Antoni Verges, propietari del monestir de Sant Llorenç la va traduir al català. Per la seva extensió no la he reproduït, però els estudiosos del tema la poden trobar en el llibre "Tarrasa antigua y moderna de Josep Ventalló i Vintró", a la pàgina 79...
La Víbria (II): El Drac de Sant Llorenç del Munt | Llegendàrium - la llegenda del drac o brívia de Sant Llorenç del Munt és un trencaclosques històric, una apassionant aventura al llarg dels segles

La vostra sang
Forrellad, Francesca / Angle Editorial