Calendari: Festes d'Hivern > Festes dels Reis d'Orient > Fires de joguets i joguines

Fires de joguets i altres productes que es celebren els dies immediatament anteriors a l'arribada dels Reis de l'Orient i també el dia 6 de gener.

Fira de Reis a Montclar (el Berguedà) - el dia de Reis es fa la Fira de Reis, una cita tradicional en el calendari festiu de la comarca. Gent dels pobles de la rodalia, i fins i tot de la comarca del Solsonès i d'altres més allunyades, s'hi apleguen per gaudir de la gastronomia i dels productes artesanals, i també per participar a les diverses activitats que s'hi duen a terme. Telèfon: 93.823.10.92
Fira de Reis a Igualada (l'Anoia) - la Fira de Reis del nucli antic de la vila ha esdevingut un mercat de planters d’arbres fruiters i ornamentals. En l’actualitat també s’hi poden trobar productes artesanals i es fa coincidir amb el Mercat Mensual d'Antiguitats, Col·leccionisme, Art i Artesania. Telèfon: 93.804.01.02
Fires de Reis a Barcelona (el Barcelonès) - a la ciutat de Barcelona hi ha tres fires de joguines. La més gran s’instal·la a la Gran Via, entre els carrers de Muntaner i Entença. Està formada per casetes que venen tot tipus de joguines però també altres regals (com discos, artesania, etc) i els dolços típics d’aquestes dates. També s’hi pot trobar el carbó pels nens que s’hagin portat malament. La Fira, que és ambientada amb música i molta llum, romàn oberta cada dia de 10 a 22 hores (inclosa la nit del dia 5) i compta amb una caseta solidària que recull les joguines que porten els ciutadans per tal que cap infant de la ciutat es quedi sense regal. Per la seva banda, també es fa una Fira de Joguines de Gràcia: és dins un envelat que hi ha a la plaça del Diamant i on també es poden trobar regals artesanals de tot tipus. A Nou Barris, la Fira de Reis és a la Via Júlia.
Fira d'Artesania de Reis a Sant Cugat (el Vallès Occidental) - es celebra els dies 2, 3, 4 i 5 a la plaça Octavià amb parades d'artesans.
Festa per la Joguina en Català El passeig de Sant Joan de Barcelona (en el tram entre els carrers Mallorca i Rosselló) és el dissabte abans de Nadal, l'escenari de la Festa per la Joguina en Català, una jornada lúdica que té l'objectiu de reivindicar, precisament quan s'apropen Nadal i Reis, que les joguines que els infants reben cada any per aquestes dates siguin etiquetades i tinguin les instruccions en la nostra llengua. La festa s'engloba en la campanya "En català, jugues?" de la Plataforma per la Llengua.