NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Ecosistema: Protagonistes > Bestiari festiu > Bestiari marí


Peces de bestiari que estan inspirades en els animals fantàstics, imaginaris, de tipus mitològic que hom creu que viuen a les profunditats del mar. També s'hi inclouen aquelles peces de bestiari que representen animals reals (peixos, mamífers...) que habiten al mar. Sovint són criatures que, malgrat viure dins l'aigua i el medi aquàtic, mostren la seva ferotgia escopint foc pirotècnic. D'altres només llancen aigua per la boca.


En Freu de Campos (Mallorca) - també conegut com Sa Bèstia de Ses Covetes. Es tracta d’una peça del bestiari de foc amb forma de peix terrorífic que protagonitza el correfoc de Sant Julià i de la Mare de Déu d'agost. Telèfon: 971.65.21.43
Dofí de Barcelona (el Barcelonès) - figura vinculada a la Colla de Gegants del Casc Antic i que forma part del Bestiari Històric de la ciutat. La figura fou batejada el febrer de l’any 2000 dins les festes de Santa Eulàlia. Li posaren el nom de Nicolau per lligar-la al llegendari tradicional català, i més concretament a la faula del peix Nicolau, que explica la història d’un nen a qui agradava tant l’aigua que es va convertir en peix i es va quedar a viure a la mar per sempre més.
Galera de Foc de Cambrils (el Baix Camp) - fa dos metres d'alçada per tres d'amplada, cosa que fa que impressioni trobar-se una galera aixecada i amb l'aspecte infernal que se li dóna. Aquesta bèstia de foc és portada per membres de la colla de diables "Els Cagarrieres" de Cambrils.
Cavall de Mar de l'Hospitalet de l'Infant (el Baix Camp) - estrenat l'any 1995 va ser muntat sobre rodes per facilitar al portador, que és dins, la conducció. Obra de Marcel Socias i finançat pel Foment Cultural, amb les col.laboracions: Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La colla de portadors duen uns vestits amb samarreta blau marí, model antic pescador amb barret de palla i mocador color avellana.
Morena de Salou (el Tarragonès) - estrenada l'any 2010. Es tracta d’una bèstia de foc, un peix fosc de grans dimensions, que supera els 9 metres de llargada i els 2,5 metres d’alçada, i que és articulat (té sis peces que van amb rodes: cap, quatre peces centrals que configuren el cos i cua) i que pot ser dut per un màxim de vuit persones i un mínim de cinc. L’entitat impulsora del projecte és el Grup Esplai de Salou.
Norfeu de Roses (l'Alt Empordà) - es tracta d'un cavallet de mar i acompanya els gegants d'aquesta localitat costanera. El seu nom prové del Cap Norfeu.
Drac de Sitges (el Garraf) - la Fera Foguera, coneguda popularment com el Drac va ser construïda l’any 1922, a partir de l’encàrrec que l’Ajuntament va fer a l’artista sitgetà Agustí Ferrer Pino per dotar a Sitges de la seva pròpia imatgeria festiva. És l’únic “drac marí” de Catalunya, i els seus colors característics són els blaus, morats i taronges.

Enviar articleEnviar enllaç



comprar
Balenes i dofins a la Costa Brava. Anècdotes de la gent de mar sobre l'embarrancament de mamífers marins
Diversos autors, / Brau Edicions
Recull d'anècdotes i històries de mamífers embarrancats a la Costa Brava ...

I en Fera es va convertir en el Drac
Diversos autors, / Associació Colla del Drac de Sitges
Llibre infantil editat amb motiu del Centenari del Drac de Sitges (2022) ...

Drac. De l’aigua al foc. 100 anys de Fera Foguera
Diversos autors, / Associació Colla del Drac de Sitges
Llibre editat en motiu dels actes de commemoració dels 100 anys del Drac ...

comprar
La cua del drac. Una història que portarà cua
Diversos autors, / El Cep i la Nansa Edicions
El Drac ha perdut la seva cua… i just ara que fa 100 anys! Acompanya a ...


Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org