Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Santa Àgueda > Diades commemoratives

Festa del 5 de febrer a Prats de Lluçanès (el Lluçanès) - al migdia, des del campanar de l'església parroquial, repic de campanes per part dels veïns i de la quitxalla en homenatge als que van patir els efectes del 1714. Antigament, hi pujava bona part dels infants del poble i, mentre el campaner els preparava torrades i els donava vi bo, ells estiraven les cordes. La diada és organitzada en record del 5 de febrer de l'any 1714, en què les tropes de Felip V, comandades per Carrillo de Albornoz, comte de Montemar, van cremar la vila. De les 190 cases que tenia el poble, en quedaren menys de 90 d'habitables. Tots els vilatans estan convidats a participar en la diada tocant les campanes i es demana als veïns que engalanin amb senyeres els balcons.