NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



XX edició del "D'aquí estant veig una estrella"
Informa: Jordi Fosas Colomer, Ajuntament de Riudaura
Dissabte, 20 de juliol de 2013 a les 0:25


Riudaura (La Garrotxa) - El proper dissabte 3 d'agost se celebrarà a la Plaça del Gambeto de Riudaura la vuitena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-.


Aquest és, de fet, el títol del llibre de cançons i tonades procedents de Riudaura, elaborat per Josep Garcia, del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de Marboleny (Curbet Comunicació Gràfica Edicions, Girona 2006) que ara fa justament vuit anys es va presentar a la mateixa Plaça del Gambeto.

El concert comptarà amb la participació de dues formacions musicals: Randellaires i Músics de Riudaura, la formació local creada expressament per a l’ocasió. Com cada any també hi participaran una vintena de veïns del poble que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la Plaça: els Cantadors de Riudaura.

Sens dubte, el que ha donat personalitat, autenticitat i que fa únic el concert D’aquí estant veig una estrella és precisament la intervenció dels propis riudaurencs en l’actualització i transmissió del seu cançoner tradicional: el grup local Músics de Riudaura i d’una manera molt especial els Cantadors de Riudaura.

D’aquí estant veig una estrella procura cada any complir amb els dos propòsits que van portar a l’Ajuntament de Riudaura i al Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, del Marboleny, a tirar endavant el projecte de la publicació del llibre de cançons i tonades tradicionals originàries de Riudaura. D’una banda, pel que fa a la recerca i difusió del patrimoni -tan musical, com literari, sociocultural, o històric- sorgit d’un treball de camp i culminat amb publicació del llibre d’en Josep Garcia. Però, per altra banda, també amb la decidida voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat d’avui, molt diferent de la societat que els va veure sorgir i transmetre’s de generació en generació.

Una vegada més, les veus dels cantadors del poble de Riudaura sonaran a la Plaça del Gambeto, com també sonaran les versions pròpies i personals de les formacions musicals que integren el cartell del concert. Aquest 2013, l’Ajuntament de Riudaura aprofitarà la celebració del concert per a recollir productes pel Banc del Aliments. Tots els assistents al concert podran entregar-ho a la mateixa Plaça.

Més informació: http://

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org