NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 28 de març de 2024 | Càstor    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



El Vendrell estrena tres balls populars per la Festa Major
Informa: Anònim, L'Embarcada
Dilluns, 21 de juliol de 2008 a les 13:22


El Vendrell (el Baix Penedès) - L'Agrupació de Cultura Popular del Vendrell l'Embarcada ha anunciat la presentació d'una comissió de cercavila i de tres nous balls populars que sortiran per primera vegada durant aquesta festa major de Santa Anna 2008.


L’embarcada és el nom amb què hem batejat l’Agrupació de Cultura Popular del Vendrell, una associació que treballa per recuperar, donar a conèixer i potenciar les manifestacions de cultura popular del Vendrell, tot promovent la màxima participació de la població.

En el marc de la Festa major 2008, l'entitat ha anunciat la presentació i estrena de tres balls populars nous: un ball de cavallets anomenat Ball del 4 de març, un ball de valencians i un ball de patatuf.


Ball del 4 de març

Al Vendrell s’ha constituït enguany el Ball de Cavallets dins l’Agrupació de Cultura Popular, L’Embarcada com a un ball infantil pensat per a nens i nenes de 9 a 11 anys. En el nostre cas s’ha pensat d’ambientar aquest entremès festiu amb un fet històric significatiu per la nostra vil·la com fou la guerra carlina de 1874. Format per 10 cavallets, soldats carlins i el poble del Vendrell, el ball farà referència a aquest passatge de la nostra historia elidint-ne els símbols militars.

Ball de la Patatuf

El Ball de la Patatuf ofereix als més petits la introducció i descoberta de la cultura popular i els ballets tradicionals amb una simple coreografia a partir del ball de parelles i un vestuari bàsic. Al Vendrell el Ball de la Patatuf s’ambientarà en els diferents oficis tradicionals de la nostra vil·la i el ballaran una quinzena de nens i nenes de 5 a 8 anys.

Ball de valencians

Format ja per més d’una vintena de joves de la nostra vila i comarca aquest ball és l’antecedent directe dels castellers tal i com avui els coneixem i al Vendrell és un entremès ja documentat a l’antiguitat per diferents historiadors. Abillats amb camisa i pantalons blancs, faldellí, faixa, mocadors i castanyoles, aquest ball balancejat acaba amb una construcció vertical que més tard donarà pas a les colles castelleres.


Més informació: http://www.lembarcada.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org