Calendari: Festes de Primavera > Festes gastronòmiques > Festes de la cirera

Festa de la cirera
Ceret (el Vallespir), Finals de maig-Primer cap de setmana de juny

Cartell de la festa

Parada de cireres

Ambient de la festa

Ceret es tenyeix de vermell durant el cap de setmana de la Festa de la Cirera, un gran esdeveniment cultural amb tot tipus de manifestacions populars al voltant d'aquest petit fruit. És una de les festes gastronòmiques més destacades d'entre les que es fan a la Catalunya Nord.

La cirera de Ceret és famosa arreu de la Catalunya Nord i, durant dos dies, homenatjada amb una festa en què el color vermell s’apropia de tots els racons. Els comerços llueixen els dibuixos que han fet els nens de les escoles amb motius de cireres, es fan exposicions i mercats que permeten degustar totes les varietats de cireres locals, els artesans ensenyen els seus productes fets amb cireres i també té lloc un concurs de decoració d’aparadors amb motiu cirerencs.

La Festa de la Cirera de Ceret es celebra en dos dies, dissabte i diumenge del primer cap de setmana de juny. Dissabte es fa la obertura oficial del mercat de cireres als boulevars de la vila i l'espectacle d'inauguració de la festa.

Diumenge és el dia central de la festa. El mercat de cireres s’obre al públic a partir de les 10 del matí. Seguidament comencen els actes amb les manifestacions de cultura popular catalana: ballada de sardanes, actuació castellera, havaneres, etc

En diferents moments de la festa se celebren els tradicionals concursos d’escopir pinyols de cirera, que premien al que aconsegueix fer-los arribar més lluny.

Bojos per la cirera
Solís; Laura Gosalbo, Gèrard / Elemasgè SCP