Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires dels bolets > Exposicions de bolets

Festa del Bolet i de les Herbes Remeieres
Castellterçol (el Vallès Oriental), Darrer diumenge d’octubre

Cistells presentats al Concurs

Visitants a l'Exposició

Exposició de Centres de Taula

Cada darrer cap de setmana d’octubre Castellterçol celebra un conjunt d’activitats que, sota el nom de Festa del Bolet i de les Herbes Remeieres, gira al voltant dels productes que la natura ens ofereix en estat salvatge ja sigui per a menjar com per a guarir-nos.

La festa dura dos dies i s’estructura en cinc grans activitats, una Exposició de Bolets, una Exposició de Centres de Taula, la Fira de Bolets i Herbes Remeieres, un Concurs de Bolets i una Degustació de Bolets. La majoria d’activitats tenen per epicentre el Bosquet de Can Sedó, un espai verd situat al bell mig del nucli urbà.

L’Exposició de Bolets és a l’origen d’aquesta festa. Es celebra des de l’any 1979, i consisteix en una exposició de diverses espècies de bolets recollides pels boscos dels voltants de Castellterçol. L’objectiu de l’Exposició de bolets és didàctic i pedagògic i pretén donar a conèixer la rica varietat micològica local.

Juntament amb l’Exposició de Bolets es fa l’Exposició de Centre de Taula, una activitat que es comença a fer l’any 2001 i que consisteix en una mostra de centres de taula elaborats amb les herbes boscanes de la zona.

Una de les activitats més destacades de la festa és Fira de Bolets i Herbes Remeieres, un mercat que també s’inicia l’any 2001 i que consisteix en un conjunt de parades de bolets i herbes distribuïts pel centre de la vila. S'hi poden comprar bolets i herbes acabats de collir.

Un altre de les activitats de la festa és el Concurs de Bolets, que neix en l’edició de l’any 2004. El concurs atorga premis al bolet més gran, al cistell amb més quantitat de bolets comestibles i no comestibles i al bolet més original, d’entre tots els que portin els concursants i que s’hagin collit en un bosc proper.

L’any 2006 s’afegeix a la festa una Degustació de Bolets.

Els bolets. On surten, com es coneixen, com es cuinen