Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires dels bolets

Festes destinades a celebrar la collita de bolets, un dels elements que la pluja i el bosc fan créixer quan la temporada és propícia. Es celebren en moltes poblacions catalanes durant els mesos de tardor, a partir de setembre i fins ben avançant el desembre. L'eix principal de la festa és una fira o mercat que té per objectiu comprar i vendre tot tipus d'espècies de bolets acabats de collir i altres productes relacionats amb aquest fruit comestible del bosc (patés, confitures, conserves, etc), però sempre es complementa amb tot tipus d'activitats de caire micòfil: concursos de caçar o collir bolets, jornades micològiques i gastronòmiques, així com activitats destinades a fomentar el coneixement al voltant dels bolets, com exposicions, xerrades, etc

Les festes de bolets
Diferents poblacions
Els bolets que la pluja i el bosc fan créixer durant els mesos de tardor són un dels ingredients indispensables de bona part dels plats de la cuina d'aquesta època de l'any. Els bolets també generen un bon nombre d’activitats festives al seu voltant: fires, festes, concursos, jornades micològiques i gastronòmiques, omplen pobles i ciutats quan la temporada és propícia.

Festes de bolets (13)

Fires i mercats de bolets (10)