Calendari: Festes de Primavera > Festes gastronòmiques > Festes de la cirera

Festa de la cirera
Festa en honor a la Papiola
El Papiol (el Baix Llobregat), Primer cap de setmana de juny

La Mostra de Cireres

Una parada de la Mostra de Comerç

Cada any el Papiol celebra una festa destinada a donar a conèixer la gran varietat de cireres que es conreen al municipi, i en especial, les propietats d'una de les perles del cultiu de la cirera local: la Papiola.

Els pagesos i comerciants d'El Papiol festegen l’arribada dels productes de temporada i els ofereixen als papiolencs i papiolenques i a la resta de visitants que vénen d’altres indrets en el marc d'una festa que dura dos dies.

La festa va néixer ara fa vint anys, quan es va voler celebrar l’èxit aconseguit en la implantació de la cirera papiola, una varietat de cirera que es va conrear per substituir al monocultiu de la vinya quan va quedar molt malmès per la fil·loxera.

Les principals activitats de la festa s’estructuren al voltant de la Mostra de la Cirera, una exposició no competitiva de cireres organitzada per l’Associació de Pagesos del poble i en la que es mostra el resultat de la collita de cireres. Ara fa dos anys la festa es va ajuntar amb la Mostra de Comerç, una mostra de productes locals organitzada per la Unió de Comerciants del Papiol i que antigament es realitzava en unes altres dates. La Mostra de Comerç és una fira de productes dels comerços del Papiol, des de l’alimentari i fins la decoració de la llar.

Durant aquests dies també hi ha jocs infantils, balls, tallers per conèixer les cireres, sardanes, etc

Bojos per la cirera
Solís; Laura Gosalbo, Gèrard / Elemasgè SCP