Calendari: Festes d'Hivern > Altres festes de març > Altres celebracions

Festa de l'Aigua
Almacelles (el Segrià)
Una gran festa que cada any commemora, amb centenars d'activitats i una espectacular rua de carrosses guarnides, un dels esdeveniments cabdals per al desenvolupament de la vila: l'arribada de l'aigua del canal d'Aragó i Catalunya, el 2 de març de l'any 1910.

Aplec de la sardana
Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat)
Trobada de balladors de sardanes que se celebra cada any el tercer diumenge de març, aprofitant l'inici del bon temps i les ganes dels membres de les colles de retrobar-se amb una de les danses catalanes per excel·lència.

Festa major d'hivern de Santa Perpètua de la Mogoda (el Vallès Occidental) -festa que congrega tot un seguit d'activitats lúdiques i festives organitzades per les diferents entitats del poble i que es realitzen al voltant del dia de la patrona Santa Perpetua, el 7 de març. Telèfon: 93.560.01.03
Festa de Sant Patrici a Catalunya - Barcelona celebra el “Sant Patrick’s Day” o Festa de Sant Patrici, festa nacional irlandesa, amb un festival de cinc dies de durada al vltant del 17 de març, que permet conèixer el millors de la música, la dansa, la gastronomia i els esports tradicionals irlandesos. La comunitat irlandesa del nostre país, com les de la resta d’Europa, celebra aquesta festa amb diverses iniciatives encaminades a fomentar el coneixament mutu entre les cultures catalana i irlandesa. Dos de les més importants són el festival El Feile de Barcelona i la festa de Sant Patrick’s a Arenys de Mar. Telèfon: 93.423.76.68
Processó del Crist de la Mar a Benicarló (el Baix Maestrat) - dies abans que comenci la Setmana Santa, milers de persones participen d'aquesta solemne processó que acompanya la imatge del Sant Crist, col·locada en una barca i portada per mariners, des de la parròquia de Sant Pere Apòstol (coneguda com a capella del Crist de la Mar) fins al tempre de Sant Bartomeu. La processó, que organitza la confraria de pescadors, commemora l'arribada de la imatge del Santíssim Crist de la Mar, el 1650, a bord d'un vaixell procedent de Tunísia per salvar la ciutat d'una terrible pesta. Telèfon: 96.447.08.67
Festa de Sant Oleguer a Barcelona (el Barcelonès) - cada 6 de març pot visitar-se el cambril de Sant Oleguer a la Catedral de Barcelona, on es veu l'urna de vidre que conté el cos incorrupte del sant, que va revestit amb robes de bisbe. Sant Oleguer és venerat a Barcelona i se'l considera un dels bisbes més eminents de l'edat mitjana, que va afavorir activament la reforma gregoriana.

Història de la Festa de l'Aigua d'Almacelles 1910-2004
Lalana Foj, Oscar / Ajuntament d'Almacelles