Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Sant Medir > Romeries

Festa de Sant Medir
Vila de Gràcia (el Barcelonès)
La festa de Sant Medir, coneguda principalment per les tones i tones de caramels que es llancen al públic des de cavalls i carruatges, és una de les més arrelades a la vila de Gràcia i prové de la llegenda al voltant d'un pagès esdevingut sant i la promesa domèstica d'un forner gracienc.

Festa de Sant Medir al barri de La Bordeta (el Barcelonès) - al matí les colles enfilen cap a la Parròquia del Sant al carrer Constitució per celebrar una nova trobada i tornen a sembrar l’asfalt amb tones de caramels. Quan s’ arriba a la Parròquia del Sant (12hs), comencen els actes més protocol·laris. Primer es fa la benedicció de la bandera i després de la missa, hi haurà un petit piscolàbis final on estan convidats tots els assistents. Malgrat el cansament, les colles encara tenen forces per organitzar un dinar a diferents llocs del barri.
Diada castellera de Sant Medir - diumenge següent a la festa de sant Medir, cada any en un lloc diferent. Hi participen les colles dels barris que estan vinculats a la festa de Sant Medir: Castellers de Gràcia, Castellers de Sants i Castellers de Sant Cugat. Amb uns pilars d'homenatge a les colles de Sant Medir.
Festivitat de Sant Medir a Sarrià i Sant Gervasi - cada 3 de març les colles de romeus celebren la festivitat de Sant Medir en una jornada popular i multitudinària que omple de carrosses, música i caramels els carrers de Sarrià i de Sant Gervasi. Es tracta d'una festa que protagonitzen les colles participants, algunes d'elles amb més de cent anys d'existència: l'Antiga de Sant Medir, l'Agrupació Bonanova, la Nova de Sant Medir de Sarrià, la Perla de Sant Gervasi i la Jovenívola.

Josep Vidal Granés. Fundador de les colles de Sant Medir
Cebrià, Josep / El Llamp