Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Sant Medir

La Festa de Sant Medir és celebrada conjuntament pel municipi de Sant Cugat del Vallès i diferents barris de la ciutat de Barcelona, com Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i la Bordeta. Les celebracions tenen el seu clímax el dia 3 de març (o excepcionalment el 4) amb una multitudinària romeria que les diferents colles realitzen fins a l'Ermita de Sant Medir, una petita ermita que hi ha al bell mig de la Serra de Collserola. La festa és coneguda per la bulliciosa desfilada que fan les colles de Sant Medir, una vegada tornades de l'aplec, durant la qual es reparteixen tones i tones de caramels a tots els veïns i veïnes. La festivitat, que té connexions amb els aplecs primaverals però també amb les sembres simbòliques de caramels pròpies de les festes de final de l'hivern, s'explica per una promesa que un forner gracienc féu a Medir, un pagès de Sant Cugat esdevingut sant.

Aplec de Sant Medir (1)

Biografia de sant Medir (1)