Calendari: Festes de Tardor > Festes de la Verema > Festes i fires de la D.O Terra Alta

Situada en un altiplà a 400 metres d’alçada, la Terra Alta és una comarca sud-occidental de Catalunya envoltada per un sistema muntanyós que la separa de la depressió del riu Ebre. La seva peculiar situació geogràfica ha fet que, almenys des del segle XIII, s’hi hagi pogut desenvolupar el cultiu de la vinya i la producció de vi. La variada orografia de la zona ha donat diferents varietats de raïm. D’entre les blanques destaquen la Garnatxa blanca i el Macabeu, les dues més importants en superfície i producció. D'entre les varietats negres les més importants són la Garnatxa negra i Samsó. Tot i que aquestes varietats representen el patrimoni vitícola autòcton de la Terra Alta, també hi ha altres varietats importants com el Moscatell, el Sauvignon blanc, el Sirah, el Merlot i el Cabernet. Al 1972, es produí el reconeixement de la Denominació d’Origen Terra Alta, un segell de garantia de qualitat que aplega prop de 1.800 viticultors, 8.200 hectàrees de vinya i 42 cellers (32 embotelladors).

Festa del Vi i la Clotxa
Gandesa (la Terra Alta)
La Festa del Vi i la Clotxa és una celebració encaminada a promocionar el vi local, la Denominació d’Origen Terra Alta, mitjançant una sèrie d’activitats que tenen com a epicentre a la "clotxa", l’àpat que els veremadors feien antigament una vegada acabada la feina.

Fira Comarcal del Vi de la Terra Alta a Batea (la Terra Alta) - a mitjans d'agost, en el marc de la Festa Major d'estiu dedicada als patrons de Batea. També inclou una Mostra de Productes Típics i una Font de Vi.
Consell Regulador de la Denominació d' Origen Terra Alta - corporació de dret públic que té atribuïda la gestió de la D.O. “Terra Alta”. Les finalitats del Consell Regulador són la representació, la defensa, la garantia i la promoció de la Denominació d'Origen “Terra Alta”, portades a terme pel mateix Consell Regulador i amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Telèfon: 977.42.12.78