NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 20 d'abril de 2024 | Oda    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Pere > Altres celebracions


Festa de Sant Pere a Berga (el Berguedà) - amb la tradicional missa i cantada de goigs a dalt del santuari de Sant Pere de Madrona. Molts berguedans i berguedanes van a recollir el pom de flors i la típica clau de Sant Pere que, segons la tradició, els permet obrir les portes del cel.
Festa de Sant Pere a Cadaqués (l'Alt Empordà) - és tradició local els "panets d'ofegats", una processó amb la imatge del sant (que es guarnia la seva cadira amb llagostes vermelles vives del Cap de Creus i penjolls de raïm en verol), una foguera a la platja la vigília i el costum infantil de fer milers de petites barquetes per part dels infants, que després es posen a mar. Els de Roses deien -satíricament- que els de Cadaqués per Sant Pere feien una processó amb la ceba més gran cultivada al municipi.
Mar vivent de la Festa Major de Sant Pere a L’Hospitalet de l’Infant (el Baix Camp) - del 28 de juny a l’1 de juliol. Festa major d'aquest municipi, que inclou actes com el sopar a la fresca, la revetlla de Sant Pere, la processó amb la banda de música municipal, la trobada de bestiari i la cercavila de foc... Des del 2009 es fa la representació de Mar Vivent, un espectacle sobre els orígens mítics de l’Hospitalet de l’Infant entorn de la llegenda d'un misteriós cavallet de mar que va foragitar uns pirates, en què participen unes 300 persones i diverses entitats locals.
Festa Pagesa al Pou des Escarabats a Sant Antoni de Portmany (Eivissa) - Pels volts de Sant Pere. Ballada i xacota pagesa en aquest pou situat a l'inici del camí d'Es Broll de Buscastell, una petita vall situada a uns deu quilòmetres del poble, on neix un important curs d'aigua de l'illa. Va ser recuperada l'any 1996 i està organitzada per Sa Colla de Can Bonet en col·laboració amb l'Ajuntament. Hi ha ball pagès obert a la participació de tothom, sonada, jocs tradicionals, vi i bunyols.
Festa de Sant Pere a Ginestosa, Aj. Molló (el Ripollès) - els veïns pugen fins a l'oratori dedicat a Sant Pere que hi ha al terme de Ginestosa, on es fa la tradicional benedicció del terme i la benedicció de pans. Telèfon: 972.74.03.87
Farinetes de Sant Pere a Núria (el Ripollès) - segons la tradició, quan sant Gil va arribar a Núria va fer una olla per a poder cuinar farinetes pels pastors. Seguint aquesta tradició el dia 29 de juny s’elaboren i es reparteixen farinetes al Santuari de Núria, una mena de blat de moro autòcton, tipus farró, que cuinen al restaurant del santuari.

Enviar articleEnviar enllaç




Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org