Calendari: Festes d'Estiu > Altres festes d'agost > Mercats i fires

Firagost
Valls (l'Alt Camp)
El Firagost o Fira-Exposició del Camp Català és una celebració firal que cada any coincidint amb el període de màxima fructificació estival als horts catalans acull bona part dels productes vinculats al camp. La mostra es complementa amb un bon nombre d'activitats festives i esportives .

Mercadal del Comte Guifré a Ripoll (el Ripollès) - el mercadal va néixer el 1997, inspirat en els mercats medievals i que compta amb actuacions que recorren els carrers de la població. La festa ens retorna a èpoques passades en que els comerciants del centre de Ripoll es disfressen i ofereixen activitats lúdiques als visitants. Es celebra pels vols de l'11 d'agost dia de la mort de Guifré el Pelós.
Fira de Xàtiva (la Costera) La fira de Xàtiva és una fira, originariament del bestiar, que té lloc a aquesta ciutat valenciana i que començà a celebrar-se el 1250 pel Privilegi de Jaume I a Xàtiva. Inicialment se celebrava en la tardor, però actualment té lloc del 15 al 20 d'agost. En temps recents ha combinat l'oferta cultural amb les atraccions de fira i el mercadeig. La fira pròpiament del bestiar, ha passat avui a un segon terme quedant gairebé reduïda a un concurs de tir i arrossegament que té lloc des de principis dels 70.