Calendari: Festes de Tardor > Festes de l'arròs > Festes de la D.O.P Arròs de València

Festa i Fira de l'Arròs de Sueca (la Ribera Baixa) - durant el mes de setembre, Sueca rendeix culte a aquest cultiu, que és la base de la seua economia local. Ho fa amb la seua famosa Festa de l'Arròs, declarada d'Interès Turístic, perquè tots els seus habitants i visitants gaudisquen d'un ampli programa d'activitats lúdiques i culturals. S'hi fa un Concurs internacional de Paelles, la cavalcada de l'arròs i una ofrena de l'arròs que exalta aquest cultiu. A més d'aquests actes clàssics, també pots gaudir d'uns altres com a tornejos esportius, concerts de música en directe i de bandes municipals, espectacles pirotècnics, revetles, jocs infantils, concursos gastronòmics i un llarg etcètera. La Festa de l'Arròs es va celebrar per primera vegada a Sueca el dia 24 de setembre de l'any 1961 Telèfon: 961.700.050
Festa de la sega de l'arròs a Catarroja (l'Horta Sud) - durant el mes de setembre el paisatge del Parc natural de l'Albufera es transforma amb la collita del principal cultiu del parc, l'arròs. A finals de mes se celebra en el Port de Catarroja aquesta festa amb activitats per a tots els públics com a passejos amb vaixell, cursos de cuina, una demostració de la sega manual, etc. Organitzada pel Consell Regulador Denominació d’Origen Arròs de València, els camps d’arròs de la marjal que envolta el port rememoren les antigues arts de sega i trillat de l’arròs, així com demostracions en directe a càrrec de destacats cuiners. Catarroja és un dels municipis que més producció d’arròs aporta al Consell Regulador. Telèfon: 961.261.301
Consell regulador de la D.OP. Arròs de València - denominació d'origen protegida (DOP), aprovada l'any 2000, que protegeix l'arròs cultivat a les zones humides naturals del País Valencià. La zona geogràfica de cultiu comprèn municipis principalment situats a les àrees d'influència del Parc Natural de l'Albufera de València, el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i la Marjal i Estany d'Almenara. Telèfon: 961.706.156

Els millors arrossos valencians
Marqués i Carbonell, Vicent / Edicions Alfaní