Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires gastronòmiques > Festes i fires de la carbassa

Fira de la Carbassa a Sant Feliu de Codines (el Vallès Oriental) - la Colla de Boletaires Els Boines Negres de Sant Feliu de Codines organitza aquesta fira singular que fa homenatge a la carbassa, protagonista de taules i menjadores de la Catalunya rural. En aquesta fira el visitant pot degustar, comprar i gaudir de les exposicions de carbasses i d’escultures fetes amb aquest fruit. A finals de setembre. Telèfon: 938.662.768
Concurs de Carbasses de Sant Esteve Sesrovires (el Baix Llobregat) - concurs que es fa en el marc de la trobada d'entitats del municipi de Sant Esteve Sesrovires. Té lloc pels volts del 7 d'octubre i premia les carbasses de més pes.
Fira de la Carbassa a Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès) - amb mercat de productes relacionats amb la carbassa, concurs de carbasses les més grosses, exhibició de treballs manuals en les carbasses, etc Nascuda l'octubre de l'any 2010.
Fira de la carbassa a Sils (la Selva) - el segon cap de setmana d'octubre. Amb un concurs de carbasses, tast de platets fets amb carbasses i una encesa de carbasses d'entre les que es fan al taller de carbasses... Telèfon: 972.16.82.85
Mostra de Carbasses a Sabadell (el Vallès Occidental) - Amb una exposició de prop de 400 unitats de més de 37 varietats diferents de carbasses com ara la de turbant, de rostir, les dolces, les de cabell d'àngel, les gegants, les d'esponja o les ornamentals... Tallers i jocs infantil, Concurs de Carbasses, Tallers i xerrades, Obsequi i intercanvi de llavors, etc Telèfon: 93.716.47.81
Festa dels Ous d’Euga a Sant Llorenç de Morunys (el Berguedà) - "ous d'euga" és el nom que s'utilitza per anomenar a les carbasses en aquesta localitat arran d'una llegenda local que en parla. Amb el Concurs d’Ous d’Euga, la Fira d’Ous d’Euga, on participaran restauradors, pastissers i artesans que oferiran productes relacionats amb la carbassa, etc Durant la festa, es presenta el “Ball de l’euga”, amb una melodia composta pel prestigiós músic Albert Guinovart i que interpreten els grallers Som kom som i balla la colla gegantera Els tres savis Piteus.
Fira de la Carbassa a la Marca de l'Ham de Figueres (l'Alt Empordà) - compta amb la col·laboració de l’Associació Comerç Figueres i diferents entitats del barri. Al novembre. Amb artesans que ofereixen productes relacionats amb la carbassa, castanyes, productes d’artesania personals i de decoració i també productes alimentaris varis. A banda de la fira, s’organitzen activitats per als nens i nenes com inflables, tallers infantils... i d’altres activitats per adults com un concurs de postres de carbassa, exposicions... Des del 2010.
Concurs de Carbasses Gegants de Sedó, Aj.Torrefeta i Florejacs (la Segarra) - organitzat pel Centre Social de Sedó i Riber a finals d'octubre. Des del 2008, amb Mostra de productes de les terres de ponent, fira, venda i exposició de conserves de les cases del poble, concurs de Carbasses (amb premis Especial a la Carbassa més gran i a la més bonica).
Fira de la Carbassa de S’Agaró, Aj. Platja d’Aro, Castell d’Aro i S’Agaró (el Baix Empordà) - el primer cap de setmana de novembre. Des del 2011. Ofereix al públic assistent la possibilitat de trobar-hi els productes més variats procedents i derivats de la carbassa. Degustació de tastes, xerrada sobre el seu cultiu, i el concurs de la carbassa més gran. Aquest fruit típic de tardor i especialment de la festivitat de Tots Sants, té el seu origen a Amèrica, tot i que en l'actualitat es conreada extensament en tot Europa.
Fira de sa carbassa a Muro (Mallorca) - el cap de setmana després de Tots Sants es celebra a Muro el dia gran —i el més autèntic— de sa carabassa. Amb activitats per a grans i petits, com un taller de llanternes confeccionades amb carabasses, correfoc infantil i processó de les llanternes de carabassa, el tradicional concurs de carabasses, etc Durant tot el cap de setmana es podran degustar plats fets amb carabassa, així com també vins de la zona. Una gran quantitat de restaurants i bars ofereixen, per a l’ocasió, menús ben bons, plats seleccionats, i a preu popular.