Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires gastronòmiques

La tardor és el temps per excel·lència del raïm, les castanyes i els bolets, però també el temps de molts altres productes. La tardor és el temps de tots els fruits secs: les avellanes, les figues de moro, prunes, nous, panses, pinyons i les ametlles. És el moment de fer la collita del safrà i les garrofes, de les patates a les comarques pirinenques, i de l’arròs al País Valencià, al Delte de l'Ebre i a Pals, entre d'altres llocs. També són productes de tardor els espinacs, l'enciam i l'escarola, el bròquil, les mongetes tendres i les de desgranar, els cogombres, les pastanagues, el pebrot vermell, l'albergínia, les bledes, les figues de coll de dama, els cards, els grelos i els tomàquets d'amanir, de penjar i de fer salsa. També és temps de la poma, els caquis, els kiwis, la magrana, els codonys, la carbassa. D’entre les begudes, la ratafia i el moscatell. D'entre el peix, el calamar i la sípia i d'entre la carn, la vedella i el cavall de Cerdanya i tots els productes de la caça: todons, perdius, guatlles, llebres, conill de bosc, faisans, senglars, cérvols... Tots aquests productes de temporada compten, en aquelles poblacions d’on són originaris, amb la seva pròpia fira gastronòmica.

Festes i fires de la poma (7)

Festes i fires de la mel (2)