Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Cap d'Any i Ninou > Almanacs, agendes, calendaris

Temps d'almanacs, calendaris i agendes
Diverses poblacions
L'home ha tingut sempre necessitat de regir-se per calendaris, de trobar un sistema per mesurar el temps i, així, poder-se anticipar als ritmes de la vida i les estacions. És per aquest motiu que, a finals de cada any, apareixen almanacs, calendaris i agendes perquè cadascú hi pugui apuntar els seus nous propòsits, nous objectius, noves cites i renovats desitjos.

Almanac del Cordill - aquest almanac plasma costums, festes, tradicions, dites, receptes, remeis casolans, observacions dels avis, apunts de Joan Amades, Antoni M. Alcover, Joan B. Moll o Jacint Verdaguer... Inclou una agenda amb les principals fites del calendari, recomanacions culinàries, consells per a la casa, dites i frases que conviden a la reflexió i a l'obtenció de pau i serenitat. Telèfon: 93.284.03.52
El Pitiús, almanac per a Eivissa i Formentera - el primer número d'aquest almanac va veure la llum el 1945 i es va publicar, anualment i sense interrupció, fins al 1979. Després d’estar deu anys sense publicar-se (1979-1988) es va reprendre la seua publicació fins a l’actualitat, sota la direcció i la tutela de l’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE). És el típic calendari fet a imitació del Calendari dels Pagesos i d’altres publicats al Principat i en altres indrets de parla catalana, amb les dates de les festes, pronòstics meteorològics, consells d’agricultura, el pas de les estacions, etc. A més de totes aquestes informacions, El Pitiuso també inclourà treballs de creació i de recerca, tant en prosa com en vers. La publicació de romanços, cançons, rondalles, acudits, refranys, estribots, endevinetes, així com nombroses notes històriques, ajuden a mantenir la llengua catalana escrita a les Pitiüses, en uns moments en què es trobava totalment bandejada

Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, grans testimonis de la història
Diversos autors, / Edicions Morera