Calendari: Festes de Primavera > Primers de Maig > Fires

Fira del vi
Falset (el Priorat)
Inicialment concebuda com un punt de trobada entre productors i compradors, la Fira del Vi de Falset, que es celebra cada any el primer cap de setmana de maig, s'ha consolidat com el millor aparador per poder conèixer tots els matisos i enamorar-se dels vins que s’elaboren a la comarca del Priorat.

Fira del Primer de Maig a Olot (la Garrotxa) - amb el Mercat de l'Automòbil, l'Exposició de cotxes "tuning", exposició de motos Harley Davidson, Mercat de Col·leccionisme i Andròmines, Mostra extraordinària de Bonsai i Ikebana, Fira Discolot, Mercat extraordinari del Primer de Maig, Concurs de cant d'ocells i altres activitats. Telèfon: 972.26.01.52
Fira i Dia del Firó a Santa Maria del Camí (El Raiguer) - de finals d'abril a principis de maig, inclou exposicions i mostres molt diverses, conferències, degustacions, concerts, jocs i actes esportius. La fira abraça una extensa i variada mostra de productes artesanals, vins, ametles, oli... i exposicions de maquinària, estris, bestiar, etc. L'1 de maig, "Dia del Firó", activitats infantils i una torrada popular.
Fira de vi natural a Pego (la Marina Alta) - pels volts de l'1 de maig a Pego -la capital valenciana del vi natural- es fa (des del 2023) una fira de vinyaters que comparteixen la mateixa filosofia. Fira de vi elaborat sense additius ni tècniques industrials durant la seua vinificació a partir de raïm cultivat aplicant mètodes agroecològics i collit a mà. Esdeveniment organitzat amb l’ajuda de l’Ajuntament de Pego, la Despensa Mediterranea (mercat en línia de petits productors), la Cuina de Xarito, Larouch (art de carrer) i Vi Natural. Telèfon: 634.540.900
Mercat Tradicional de Puigcerdà (la Cerdanya) - mercat de caire tradicional català, de productes artesans, tant alimentaris com altres artesans del territori. S'hi poden trobar també tallers per la canalla i demostracions d'oficis com el terrissaire, el cisteller... A finals d'abril, principis de maig.
Fira Mercat al Carrer de la Bisbal d'Empordà (el Baix Empordà) - es celebra l'1 de maig i té els seus orígens l'any 1991, fruit de la reinvenció de la tradicional Fira de Cinquagesma, iniciada l'any 1448 gràcies a un privilegi atorgat per la reina Maria, muller d'Alfons IV el Magnànim. Actualment, es tracta fonamentalment d'una fira multisectorial on intervenen els diversos sectors econòmics de la població i un gran nombre de marxants amb productes de tot tipus.
Trobada de Tartanes a Igualada (l'Anoia) - se celebra pels volts de l'1 de maig al barri Sant Agustí, d'Igualada i és organitzada pels veïns i comerciants del Barri Sant Agustí amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat. Les tartanes són les protagonistes d'aquesta singular trobada que a més de ser un espai en el qual podem gaudir d’una excepcional mostra de tartanes de totes les èpoques, també permet passejar amb tartanes d'època, participar al concurs de pintura ràpida de Tartanes i gaudir d'un dinar popular. Des del 2012. Telèfon: 608.33.46.59
Fira de sa flor a Costitx (Pla de Mallorca) - pels volts de l'1 de maig. Fira de la jardineria, floristeria i hortofructicultura. Fira agrícola, ramadera, artesanal i industrial. Tots els carrers són enramats amb diferents flors pels mateixos costitxers/eres en els seus balcons i cases. Es fan diverses activitats culturals, musicals, lúdiques…