NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 19 de març de 2024 | Josep    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes d'Hivern > La Quaresma > Meditació


La Quaresma és, per la seva situació en el calendari anual -en un temps on ja no fa tant fred i encara no fa una calor insuportable-, un dels millors moments de l'any per a la pràctica dels dejunis i de la meditació. Tant Jesucrist com Buddha practicaren la meditació, el primer durant la seva estada de 40 dies al desert, i el segon com una pràctica inherent a la seva filosofia de vida. La meditació ha estat sovint relacionada amb els ascetes de tot tipus, els monjos i tots aquells qui trien viure apartats de la comunitat, però en els darrers anys la meditació s'ha popularitzat de la mà del buddhisme. La meditació és, però, present en totes les cultures i religions del món, des de l'hinduisme, al judaisme, les religions espiritistes i el cristianisme.


Vipassana - la Vipassana, que significa veure les coses tal i com realment són, és una de les tècniques més antigues de meditació. Fou redescoberta per Gotama el Buda fa més de 2.500 anys i va ser ensenyada per ell com el remei universal per a mals universals, és a dir, com un art: l'art de viure. La Vipassana és una tècnica de meditació centrada en l'atenció a la respiració i la concentració de la ment. És una de les tècniques de meditació més antigues, més científiques i més practicades.
Meditació cristiana - per als cristians el focus de la meditació és Crist. Això significa que la meditació se centra en l'oració de Crist, abocada de forma contínua en l'Esperit Sant en la profunditat de cada ser humà. Més profund que totes les idees sobre Déu és Déu mateix; i més profund que la imaginació és la realitat de Déu.

Enviar articleEnviar enllaç



L'eremitisme a Montsant
Miquel Solsona, Eduard / Eduard Miquel Solsona
Montsant, muntanya santa, ha estat un indret de llarga tradició espiritual, ...


Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org