Español/English
Dilluns, 29 d'abril de 2024 | Caterina de Siena | Dia Internacional de la Dansa    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Santa Catalina

Conjunt de celebracions dedicades a Caterina Tomàs i Gallard, una mallorquina nascuda al segle XVI al poble de Valldemossa. Nascuda en una família de pagesos, va dur una vida religiosa en un monestir de Palma, on tingué fama de ser bona, sàvia, mística i visionària, motius pels quals fou beatificada l'any 1792. Coneguda amb els noms de Caterina o Catalina Thomàs, la Santa Pagesa i, sobretot, per la Beata, Beateta, Sor Tomassa o Sor Tomaseta, la seva figura és força present en la cultura popular mallorquina. En alguns pobles de Mallorca se li dediquen grans festes: a Valldemossa i Vilafranca de Bonany pels volts del 28 de juliol, a Santa Margalida el primer diumenge de setembre i a Palma a l'octubre.

Festes de La Beata (4)

Biografia de santa Catalina (1)