Español/English
Dilluns, 29 d'abril de 2024 | Caterina de Siena | Dia Internacional de la Dansa    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Santa Catalina > Festes de La Beata

Festes de La Beata
Vilafranca de Bonany (Pla de Mallorca)
Les Festes de la Beata se celebren en honor a Santa Catalina Tomàs amb gairebé dues setmanes d'intensa activitat lúdica i cultural concentrada especialment durant el cap de setmana del 28 de juliol o, en el seu cas, el cap de setmana posterior a la data assenyalada i en què la sortida del dimoni del divendres de festes aporta l'element més tradicional i genuí.

Processó de La Beata a Santa Margalida (Pla de Mallorca) - la processó més típica de Mallorca, la de la beata Catalina Tomàs a Santa Margalida. Es celebra el primer diumenge de setembre. Una desfilada de carrosses, durant la qual una nina, La Beata, suporta les temptacions de la colla de dimonis que, com diu la tradició, intenten llevar les gerres als pagesos per trencar-les davant la mirada impassible de la santa valldemossina, venerada des de temps ancestrals a la vila. Telèfon: 971.52.30.30
Festes Patronals a Sant Elm, Aj. d'Andratx (Serra de Tramuntana) - El primer cap de setmana d'agost. Festes majors d'aquest antic nucli de pescadors en honor a santa Catalina Tomàs, la diada de la qual és el 28 de juliol. L'acte més destacat és la batalla dels Moros i Cristians que té lloc al vespre a la platja gran de Sant Elm, protagonitzada per dos grans bàndols, els pirates i la gent del poble. La batalla reviu un atac pirata a la vila d'Andratx ocorregut el 2 d'agost de 1578 i recollit en un famós exvot, popularment conegut per "Es quadro des moros".
Festa de sa Beata a Valldemossa (Serra de Tramuntana) - és l'esdeveniment més important de Valldemossa, es fa cada 28 de juliol en memòria de la Beata Catalina Tomàs. Es tria mitjançant un sorteig una nina de sis anys, nascuda a Valldemossa i els angelets de tres anys que van dins un carro triomfal, seguit d´una comitiva de gent cantant la cançó Sor Tomasseta. A la plaça de la Cartoixa es representen petites peces de teatre, damunt la vida de la Beata.

Per les venes d'un poble. La processó de la Beata a la Vila de Santa Margalida
Bordoy i Pomar, Rafel / Ajuntament de Santa Margalida