NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes d'Estiu > Festes de la Mare de Déu de les Neus > Ballades en fonts i pous


Diverses poblacions de les illes d'Eivissa i de Formentera mantenen el costum d'anar a ballar en pous i fonts durant l'estiu, des de finals de juny i fins ben entrat el setembre. En aquestes trobades, conegudes per "xacotes", se solen reunir membres de diverses generacions que ballen junts al so de les flaütes i els tambors. Aquestes xacotes inclouen ball pagès, degustació de vi pagès i d'orelletes, i jocs tradicionals com la brulada de corns, el concurs d’ucs i la tirada de ferradures.


il·lustració de la notícia
 Ballades en fonts i pous
Diferents poblacions
Les illes Pitiüses mantenen, dins la seva tradició popular, l'antiquíssim costum d'anar a ballar en pous i fonts en determinades dates del calendari anual. Les ballades es concentren entre el solstici d'estiu i el 5 d'agost, diada de la Mare de Déu de les Neus, patrona d'aquestes illes.


Ballades en pous a Sant Antoni de Portmany (Eivissa) - El calendari de les ballades populars al municipi de Sant Antoni de Portmany és el següent. - 1er diumenge següent a Sant Pere Colla de Can Bonet al Pou des Escarabats; - Darrers de juny Colla de Buscastell al Pou de Corona; - Principis d'octubre Colla de Sant Rafel al Pou d'en Micolau; - Segon diumenge octubre Colla Brisa de Portmany al Pou de Forada; - Mitjans setembre Colla Sant Mateu a sa Cala d'Albarca; - 1er dissabte següent a Sant Jaume Colla de Can Bonet a Es Broll de Buscastell.
Ballades a Sant Joan de Labritja (Eivissa) - la ballada pagesa al Pou de Labritja, una xacota organitzada des de 1993 per la Colla de Labritja amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan i el Consell d'Eivissa es celebra cada any el diumenge més proper al 5 d'agost. El pou es troba al kilòmetre 19 de la carretera de Sant Joan, darrera del restaurant Ses Arcades. A l'acte es convida a bunyols i vi pagès. El dia 5 d'agost es fa una ballada al Pou d'Albarqueta (Sant Miquel), el dissabte posterior al dia 8 d'agost al Pou des Baladre (Sant Vicent de Sa Cala) i el segon diumenge després del dia 10 d'agost a la Font de Balàfia. Telèfon: 971.33.30.03
Mapa i calendari de ballades populars d’Eivissa - la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa i Formentera he elaborat un mapa amb el calendari de les 23 ballades a pous i fonts que organitzen les Colles de ball pagès federades d’Eivissa. I també amb altres 44 ballades populars organitzades en les festivitats dels pobles i indrets de l’illa.
Ballada de sa Font des Ierns, Aj.Santa Eulària des Riu (Eivissa) - una de les ballades més antigues de l'illa se celebra en aquesta font situada en el municipi de Santa Eulària des Riu, a mig camí entre la urbanització Siesta i cala Llonga. Cada any aquest racó amagat entre els barris des Terç i de Can Ramon de Baix s’omple de música i animació. Organitzada el primer diumenge després del 8 d'agost per la Colla des Broll.

Enviar articleEnviar enllaç



Calendari de ballades a pous i fonts d'Eivissa i Formentera
Marí Tur, Joan / Congrés de Cultura Pitïusa - La Caixa
Aquest petit volum inclou una fitxa per totes i cadascuna de les ballades ...

comprar
Repics, crits i esglais
Diversos autors, / Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera
Conferències de les XI Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses celebrades ...


Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org