Calendari: Festes de Primavera > Festes de la Santa Creu > Altres celebracions

Festa de la Santa Creu i l'Arbre Maig
Terrassa (el Vallès Occidental)
La festa de la Santa Creu de Terrassa, que es celebra cada any el primer diumenge de maig, combina els actes de celebració de l’arribada de la primavera, amb el ritu de benedicció del terme i la plantada simbòlica d’un arbre.

Festa de la Santa Creu a Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) - El primer diumenge de maig, Sant Martí celebra la Festa de la Santa Creu. Telèfon: 93.899.11.11
Festa de la Creu Nova a Corbera de Llobregat (el Baix Llobregat) - la Creu Nova fou construïda l’any 1617, situada al camí antic de Barcelona a la cruïlla amb el camí de Sant Andreu de la Barca. Fou aixecada en aquest indret per la pagesa Esperança Rossa de Sant Vicenç dels Horts amb motiu de un guariment miraculós per intercessió de Sta. Magdalena d’un càncer de pit. L’associació de Amics de la Creu Nova celebra, cada primer diumenge de maig la benedicció de la Creu seguit d’un esmorzar popular i la Coral Diadema ofereix unes peces del seu repertori.
Festes de la Santa Creu a Alacant (l'Alacantí) - al barri de la Santa Creu, darrer dia d'abril i fins el 3 de maig. Amb engalanament de carrers i concurs infantil de creus de paper; despertà amb dolçaina i tabalet, passacarrers, jocs infantils i missa a l'ermita de la Santa Creu
Festa de la Santa Creu a Porreres (el Pla de Mallorca) - Missa a l'oratori de la Santa Creu. Es beneeixen els fruits del camp locals. Els orígens de la festa es remunten al segle XVIII quan es va construir l'Oratori de la Santa Creu, que alberga la Creu d'en Net, a la que se li atribueixen fets miraculosos que des d'aleshores han originat pelegrinatges des de molts indrets de l'illa.
Fira i festa de Sa Creu a Selva (el Raiguer) - se celebra pels volts del 3 de maig. Aquesta fira prové d'un ritual tradicional, que antigament es feia beneint s'arribada des fruits de sa terra, a sa Creu de Camarata. Avui en dia s'exposen i venen diferents fruits i aliments locals, flors, productes artesans i altres, acompanyats d'activitats culturals, lúdiques i musicals diverses, i exhibicions de balls tradicionals.

Terregada. Apunts de folklore de Terrassa
Diversos autors, / Edicions El Mèdol