Calendari: Festes de Primavera > Festes de Sant Elm > Aplecs i altres celebracions

Palamós, terra de mar
Palamós (el Baix Empordà)
El port de Palamós, un dels més antics de la Mediterrània i un dels més importants de Catalunya, acull durant uns dies un esdeveniment lúdic i festiu dedicat a la divulgació i a la conservació del patrimoni marítim.

Diada del pescador a Tossa de Mar (la Selva) - se celebra el pimer cap de setmana de juny a Es Racó (Platja Gran). Els seus elements tradicionals són una cantada d'havaneres i el cremat del priemer dia, i la sardinada, amb pa amb tomata i el vi del segon. Una festa dedicada a la gent de fora del poble, que es fa des de la transició. Després de la sardinada és costum sortejar premis.
La Surf-Alegre a Sant Pere Pescador (l'Alt Empordà) - durant la primavera de l’any 1987, en una reunió entre directius del càmping La Ballena Alegre i la revista “Surf a Vela”, van coincidir que el windsurf mereixia una gran festa. En pocs mesos es va posar en marxa la convocatòria i el primer any ens vam reunir més de 400 windsurfistes amb un model d’esdeveniment que, mantenint la filosofia de l’inici, ha anat evolucionant i s’ha anat adaptant als temps sense parar de créixer. Va començar com una simple trobada i ara a més hi ha fira de material, concentració de furgonetes VW, una prova de la Copa del Món de Windsurf Professional, però sobretot hi ha un gran ambient en un marc únic, on tothom pot gaudir de la natura i l’ esport en una cita única i de referència mundial. Telèfon: 972.520.302
Festa de Sant Elm a Sant Feliu de Guíxols (el Baix Empordà) - aquest poble amb extensa tradició de drassanes i de construcció d'embarcacions, té la tradició de celebrar una festa a l’ermita de Sant Elm, única de les seves característiques en tot el territori. S'havia celebrat una processó marinera amb la imatge del sant. Telèfon: 679.52.31.09
Festa del Mar a Sant Carles de la Ràpita (el Montsià) - a principis de juny. Amb moltes activitats nàutiques: passejades amb barca, veler, vela lleugera, submarinisme, caiac, paddle surf... i altres activitats infantils, culturals, tallers, artesania i concerts perquè sigui una festa ben completa.