Calendari: Festes de Tardor > Altres festes de setembre > Festes majors

Festa Major de la Minerva
Calella (el Maresme)
La vila de Calella celebra la Festa Major de la Minerva pels volts del 23 de setembre amb els tradicionals Concurs d’Estels, la Mostra de Plats Casolans, el Concurs d’Arròs a la Cassola, la Trobada de Gegants i la Fira de Calella i l’Alt Maresme, una gran fira de productes artesans que cada any acull una ciutat convidada.

Sant Pere de Torelló (Osona)
Un dels actes més singulars de la Festa Major de Sant Pere de Torelló són "Les Carretilles", un costum pirotècnic amb més de cent anys de tradició que serveix per marcar l'inici de les celebracions i que consisteix en l'encesa de centenars de coets erràtics per part dels pabordes.

Festes majors d'Altea (la Marina Baixa) - cada any s'escenifica la trobada de la imatge del Crist a la platja de la Roda, davant la seu de la Confraria de Pescadors, seguint el relat llegendari de tradició oral que situa aquest fet miraculós al segle XVIII, quan un veí d'Altea va portar la imatge després d'un rescat de captius a Àfrica. Les festes també estan dedicades a la Mare de Déu del Consol, dita també del Castell perquè la imatge en una ermita situada en un turó on antigament hi havia un castell i que servia de senyal a pescadors i mariners. Les festes es celebraven al febrer, en motiu de Sant Blai, però l'any 1987 es van traslladar al setembre, quan es van començar a celebrar uns Moros i Cristians.
Festes patronals a Alzira (la Ribera Alta) - se celebren la darrera quinzena de setembre i estan dedicades a la patrona, la Mare de Déu de Lluc, popularment coneguda per Moreneta, una imatge de la qual va arribar de Mallorca per mar. Els actes més singulars són la baixada de la imatge de la seva ermita fins al poble, "la processoneta”, l’escenificació de la trobada de la imatge i l’ofrena de flors i fruits de les diferents organitzacions polítiques, socials i culturals de la ciutat. Telèfon: 96.240.04.50