NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 25 d'abril de 2024 | Marc    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes de Primavera > Setmana Santa > Municipi a municipi


il·lustració de la notícia
 Setmana Santa marinera
Poblats marítims, Aj. València (l'Horta)
Durant més de deu dies, els habitants dels Poblats Marítims de València celebren un complex i ric entramat d'actes de Setmana Santa mitjançant els quals reforcen la seva identitat com a barri i expressen la seva ancestral vinculació amb la mar.


La Setmana Santa a Reus (Baix Camp) - web temàtic sobre la Setmana Santa reusenca amb informació i fotografies dels seus principals elements: els armats, les confraries, el diumenge de Rams, el dijous Sant, el viacrucis, la Processó del Sant Enterrament, el dissabte de Glòria, el diumenge de Pasqua...
La Setmana Santa a Verges (Baix Empordà)
La Setmana Santa a Tarragona (Tarragonès) - web realitzat per Manel Sanromà basat en el Llibre "Introducció a la Setmana Santa de Tarragona" de Jordi Rovira i Soriano, que inclou la història de la Setmana Santa de Tarragona, Vocabulari de la Setmana Santa , Els actes, La Processó del Sant Enterrament, Bibliografia, força fotografies i enllaços a Altres Setmanes Santes.
Setmana Santa a Tarragona (Tarragonès) - història, processons, notícies, etc., sobre totes les entitats que composen la Setmana Santa tarragonina.
La Setmana Santa a Tortosa (Baix Ebre) - web amb informació sobre la processó del diumenge de rams, els Misteris d'abans del 1936 i els actuals, les Germandats o Cofradies actuals, La Processó del silenci, la processó del Sant Enterrament, el programa d'actes de Setmana Santa a Tortosa, els costums vius i en desús de la Setmana Santa a Tortosa i les altres manifestacions remarcables de la Setmana Santa a les Terres de l'Ebre.
La Setmana Santa a Ulldemolins (Priorat) - comença el diumenge de Rams amb la benedicció de palmes al davant del santuari del Loreto. Tot seguit es va en processó cap a l'església parroquial. A Ulldemolins s'ha conservat el costum d'anunciar els oficis i celebracions amb el pas de xiquets i xiquetes pels carrers de la població que, acompanyant-se del soroll dels carraus, van fent aquesta cantarella...
Festes de Setmana-Santa al Rosselló - pàgines amb un text explicatiu de les diferents festes que tenen lloc al Rosselló per Setmana Santa, un breviari de termes i les receptes culinàries més pròpies de les festes.
Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) - web d'informació dels actes de Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts: l'Auto Sacramental i la Processó de Silenci, així com de l'entitat organitzadora, el Cos de Portants del Sant Crist.
La Setmana Santa a Mallorca - web especial sobre els principals actes de la Setmana Santa a Mallorca - web especial sobre alguns dels principals actes de la Setmana Santa a Mallorca, especialment de foravila.
La Setmana Santa a Tarragona - web personal dedicada a una de les manifestacions de l´any amb més solemnitat cel.lebrades a la ciutat de Tarragona: la Setmana Santa, que té com a protagonistes els Vía-Crucis de les diferents confraries, i la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.
Femlafesta.org - Setmana Santa Saguntina Web dedicat a la Setmana Santa saguntina, amb més de 500 anys d'història documentada.
Processó de la Matinada i Viacrucis mariner al port de Vinaròs (el Baix Maestrat) - La Processó de la Matinada, que té una tradició de més de cinc-cents anys d'història i és a càrrec de la Confraria de Jesús Natzarè i el Sant Sepulcre, surt Dimecres Sant a les cinc del matí de l'església, fa un recorregut pel passeig i acaba a la platja, fent-la coincidir amb la sortida del Sol. Divendres Sant al matí la Confraria del Crist dels Mariners organitza, des del 1984, el Viacrucis Mariner. La imatge d'aquest Crist crucificat arriba al port en una embarcació i després fa un viacrucis per l'interior del port acompanyat per la banda de bombos i tambors.

Enviar articleEnviar enllaç



La Semana Santa de Vinaròs
Diversos autors, / Editorial Antinea
En aquest llibre l'escriptor i historiador Alfredo Gómez, el periodista ...

comprar
Tradición en la modernidad avanzada: la Semana Santa Marinera de Valencia
García Pilán, Pedro / Museu Valencià d'Etnologia - Diputació de València
Un treball monogràfic sobre la Setmana Santa Marinera elaborat per un doctor ...


Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org