Dilluns, 6 de maig de 2024 | Joan de les Lletres Grosses    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Joan > Fogueres artístiques

La nit del 24 de juny diverses poblacions d'Alacant cremen les Fogueres de Sant Joan, unes grans construccions de fusta i cartró o monuments satírics i burlescs. Les festes de les fogueres més destacades són les que es fan a la ciutat d'Alacant, on són considerades la festa major de la localitat i han estat declarades d'Interès Turístic. Les fogueres que en l’actualitat es fan per Sant Joan a Alacant són una còpia deliberada de les que es fan a València per Sant Josep, les Falles, i que segons alguns autors es deu a la voluntat que les autoritats municipals de “dignificar aquella costumbre un poco primitiva”.

Les Fogueres de Sant Joan
Alacant (l'Alacantí)
La ciutat d’Alacant celebra, pels volts del 24 de juny, una de les seves festes més importants, la de les Fogueres de Sant Joan. La celebració, que té les seves arrels en les piles d’andròmines que es cremaven durant la nit màgica, ha adoptat el model de les falles de València i s’ha convertit en un element més de la projecció turística de la ciutat.

Comissiò Gestora Fogueres de Sant Joan d'Alacant (l'Alacantí) - web oficial de la Comissió Gestora de Les Fogueres de Sant Joan, Festes de la ciutat d'Alacant, amb enllaços a totes les fogueres i barraques. Telèfon: 965145499
Fogueres de Sant Joan a Elx (el Baix Vinalopó) - el barri del Raval d'Elx planta cada any Fogueres de San Joan, amb la foguera infantil i la foguera gran.
Fogueres de sant Joan a Dènia (la Marina Alta) - amb jocs de cucanya, repartiment del tomacat, verbena i cremà del monument la nit de 24 de juny.
Festes de Sant Joan a Cullera (la Ribera Baixa) - amb plantada de la foguera, menjars populars al carrer, disparo de la carcassa, mascletàs i despretàs i encesa de la foguera. Organitzades per la Penya els Guapos. Telèfon: 96-172.01.40
Fogueres de Sant Joan a Alacant (l'Alacantí) - web municipal amb informació de les festes de sant Joan a la ciutat d'Alacant. Amb accés al Museu de les Fogueres, la Casa de la Festa, notícies d'actualitat, programa anual, cartelles de les festes, etc Telèfon: 965146371
Fogueres de Sant Joan d'Alacant (l'Alacantí) - web oficial de turisme de la Comunitat Valenciana dedicada a la festa de les fogueres de Sant Joan d'Alacant. Telèfon: 96.369.41.23