Ecosistema: Protagonistes > Altres construccions humanes > Muixerangues

La Muixeranga d'Algemesí
Algemesí (la Ribera Alta)
La Muixeranga d'Algemesí és un conjunt de quadres plàstics, balls, torres i figures que participa en les processons de la Mare de Déu de la Salut. Segons alguns cronistes, és aquí, als pobles de la Ribera del Xúquer, on es van viure i veure les primeres manifestacions castelleres.

Muixeranga La Construcció de la Safor - web d'aquesta colla que fan castell i altres contruccions humanes i balls populars. Història, raó d'ésser i explicació de la dansa d'aquesta muixeranga de la comarca de la Safor.
La Muixeranga de Sueca (la Ribera Baixa) - documentada ja l'any 1798 durant la festa de la Mare de Déu de Sales, l'any 2005 va tornar la Muixeranga de Sueca a la processó amb l'ajuda de la Muixeranga La Construcció de la Safor.
La Muixeranga d'Algemesí (la Ribera Alta) - pàgina oficial de la Muixeranga d'Algemesí on podrem guadir de la seua història, música, figures i més coses. Telèfon: 630659060
Nova Muixeranga d'Algemesí (la Ribera Alta) - història d'aquesta manifestació cultural típica d'Algemesí, i la descripció dels seus components: la música, els balls i les figures i els vestits. Telèfon: 678211663
Muixeranga "Els Negrets de l'Alcúdia" (la Ribera Alta) - web d'aquesta colla que duu un vestits de ratlles blanques i verdes i la cara pintada de negre.
Muixeranga de Sueca (la Ribera Baixa) - web oficial de la Muixeranga de Sueca. L’actual Muixeranga de Sueca es creà seguint el fil d’un intent de recuperar la tradició a finals dels 70’s. La documentació conservada a l’arxiu de Sueca i la memòria de la gent major que encara recorda haver-ho vist, sumat a un reviscolar de les muixerangues a altres poblacions va ser decisiu. L’actual colla començà a existir la Nit de Nadal de 2005 quan un grup de gent convocada pel Casal Jaume I de la Ribera Baixa, alçarem tres figures a la plaça de l’Ajuntament.
Conlloga Muixeranga de Castelló (la Plana Alta) - associació cultural creada el novembre de 2013, a Castelló de la Plana, amb la finalitat bàsica de recuperar i promoure la muixeranga, el ball dels valencians i les torres humanes en general; juntament amb altres objectius específics com la difusió de la cultura valenciana, la promoció de la normalització del valencià i el total reconeixement de la igualtat efectiva d'homes i dones.
Jove Muixeranga de València (l'Horta) - fem muixeranga a la ciutat de València des de 2014, assagem a Benimaclet. Estimem, difonem i practiquem la tradició valenciana de construcció de torres humanes, conservada de manera molt especial a Algemesí. La muixeranga, emmarcada en les festes de la Mare de Déu de la Salut, ha estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Telèfon: 652.135.139

La Muixeranga d’Algemesí, 25 anys
Miralles i Figueres, Eloi