Calendari: Festes d'Hivern > La Quaresma > Matances de bujots

Mascarada d’es Jai Carnal i sa Jaia Corema a Porreres (el Pla de Mallorca) - la festa se celebra el quart diumenge de Quaresma i consisteix en un judici públic en què dos ninots de palla són acusats i ajusticiats pel seu mal comportament, en el marc d’una celebració que acaba amb coca i vi per a tothom Telèfon: 971.64.72.21
Matances de Bujots a Ciutadella (Menorca) - el Diumenge de Pasqua, Ciutadella celebra una curiosa tradició. És coneguda amb el nom de 'Matances de Bujots', i consisteix a penjar pels carrers diversos ninots de personatges coneguts que es converteixen en el blanc dels dispars. A migdia el renou es fa eixordador, i no acaba fins que els ninots cauen en terra voltats de flames.

L'enginy de l'oci. Estudi etnogràfic dels jocs, festes i altres diversions tradicionals de Porreres
Duran Jaume, Damià / Ajuntament de Porreres