Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Joan > Festes amb cavalls

Festes de Sant Joan
Ciutadella (Menorca)
L’espectacularitat de les exhibicions de cavalls i cavallers i l’estricte protocol que segueixen els seus protagonistes, han convertit la celebració de Sant Joan a Ciutadella en un punt de referència de les festes del solstici d’estiu.

Ses carotes
Supervivents dels antics tornejos medievals, les carotes han passat de ser l'escut amb què es representava l'enemic en el marc dels jocs cavallerescos de l'Edat Mitjana, a esdevenir, juntament amb les lladrioles, una de les icones més representatives de les festes de Sant Joan de Ciutadella.

Festes de Sant Joan a Ciutadella (Menorca) - portal dedicat a les festes de Ciutadella. Inclou galeria amb més de 200 fotografies, col·laboracions de personatges com Pau Faner, Lopez Casasnovas, Florit Nin i Florenci Sastre, fòrum, enquestes, postals, agenda de festa, multimèdia i els esperats Logos i Melodies de Sant Joan per a posar-vos al vostre mòbil.
S'homo d'es julivert Va començar com qui no vol la cosa, es bergants anaven a veure ballar es sol després d'un vespre de juerga i gins amb llimonada, es replegaven davant es Molí i feien aladrogues. Normalment, a aquella hora, començaven a baixar cap a poble es l'amos amb es seus cavalls per dur-los a sa posada i tenir-los a punt pe's capvespre, quan passaven per allà davant feien quatre bots davant es jovent i venga bulla. Es veu que un any va passar aquest senyor amb sa mobilette i carregat de juliverd i es bergants ben esvalotats el van alçar per amunt, i venga piulos i juliverd per tot... Es primer any, sembla ser que no li va fer cap gràcia a aquest senyor, però de llavors ençà cada any ha succeit lo mateix, cada any hi ha més gent i de cada vegada més, "L'amo de's juliverd" com ja se'l coneix popularment, és qui més xala amb es seu moment de protagonisme dins sa festa

Ses Festes de Sant Joan, ses festes de Ciutadella
Al·lès Salvà, Bep / Institut d'Estudis Baleàrics i Setmanari El Iris