Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Quim i Santa Anna > Festes majors

Festa major de Santa Anna
El Vendrell (el Baix Penedès)
Els actes més lluïts de la Festa Major del Vendrell són la processó de sortida i retorn de santa Anna a l'església i la Cercavila de Foc, una espectacular desfilada de bèsties encapçalada pel Ball de Diables i que compta amb la presència d'un dels dracs de foc més grans d’Europa: el Caramot.

Blanes (la Selva)
Blanes celebra la Festa Major d’estiu amb una intensa setmana d’activitats d’entre les que destaca el Concurs Internacional de Focs, el Ball de Morratxes i l’Aplec de l’Amor, una tornaboda a Cala Bona amb la que els blanencs i blanenques tanquen tradicionalment la seva festa més important.

Festa major d'estiu a l'Estartit (el Baix Empordà) - el dissabte més proper, des del 1998, se celebra una trobada gegantera que té com a amfitrions dos gegants que representen els avantpassats mariners d'aquest nucli mariner. En Xiscu representa un pescador (duu un salabret en una mà i un fanalet a l'altra) i la Remei és una apedaçadora de xarxes (duu una agulla d’adobar l’ormeig i una cofa amb peix). El 26 de juliol, missa i sardanes, cantada d'havaneres (des del 1976) i travessa nedant a les illes Medes (des del 1965).
Festa major de l'Arboçar (l'Alt Penedès) - els dies següents de santa Anna es realitza la festa major d'aquest poblet d'Avinyonet del Penedès. Hi ha correfoc, focs artificials, etc...
Festa Major de Santa Anna a El Vilet (l'Urgell) - una Festa Major com les de sempre, amb missa, vermut, pregó i festa amb jocs de sempre per als més menuts. La tradicional estirada de la corda Sant Martí - El Vilet. I les havaneres a la fresca del Riu Corb. Telèfon: 678590893

Que sigui Festa Major!
Sanjuan, Xavier / March Editor