Dijous, 9 de maig de 2024 | Hermes    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes d'Estiu > Teatre popular > Representacions llegendàries

Festes de la Baronia de Pinós
Bagà (el Berguedà)
El nucli antic de Bagà, capital històrica de l'Alt Berguedà, rememora cada any un passatge clau de la seva història: la llegenda del Rescat de les cent donzelles. Al seu voltant s'organitza una setmana plena d’activitats relacionades amb la vida en aquell temps que cada any atrau milers de visitants.

Festival del Comte Arnau
Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès)
La figura del Comte Arnau, un dels personatges catalans més mítics, reviu i es reactualitza cada any en el marc d'un cicle que inclou teatre, dansa, música i tot un seguit d'activitats com caminades nocturnes, visites guiades i tasts gastronòmics que ressegueixen els escenaris del protagonista d'una de les nostres llegendes més populars.

Els Firals de Bellvís i l'Anella de Cal Bufalà (el Pla d'Urgell) - festa que es celebra l'últim cap de setmana de juliol i que escenifica pels carrers i places de Bellvís una llegenda del segle XVII. Inclou espectacles de jocs malabars, parades de venda de productes artesans, danses populars (ball pla , corrandes , bolangera ), balls de bestiari, gegants braus de foc, titelles pels més menuts... Telèfon: 973.56.50.00
La Cabra d'or a Moià (el Bages) - La festa de la cabra d'or neix d'una iniciativa popular per fer ressò de la llegenda que el poble de Moià té molt arrelada tot i que existeix a altres indrets de Catalunya en diferents versions. El primer dia el Bernat engresca tot el poble per anar a buscar la cabra al castell i un cop allà es fan joc de nit per trobar-la, concerts i acampada. L'endemà al mati es baixa la cabra al poble i s'entrega al senyor de Planella, es fa cercavila pel poble i s'acaba amb sopar medieval, valls i concerts. A mitjans d'agost. Telèfon: 675962877

L'imaginari popular en la llegenda del rescat de les cent donzelles
Rumbo Soler, Albert / Edicions El Mèdol