Calendari: Festes d'Estiu > Festes de Sant Mateu > Festes majors

Festa Major de Sant Mateu
Esplugues de Llobregat (el Baix Llobregat)
La Festa Major d'Esplugues de Llobregat se celebra, cada any pels volts del 21 de setembre, diada de Sant Mateu, amb un gran nombre d'activitats culturals i esportives i amb la participació imprescindible del actiu teixit associatiu de la cultura popular local.

Festa major de Vallirana (el Baix Llobregat) - Missa, sardanes, focs artificials, balls, teatre, activitats infantils, esmorzar popular, castells, etc. Telèfon: 93 683 0810
Festa major de Sant Mateu de Bages (el Bages) Telèfon: 93.836.00.10
Festes patronals de Figueroles d'Alcalatén (l'Alcalatén) - estan dedicades a Sant Mateu i les Sagrades Relíquies, se celebren tots els anys el dia 21 i 22 de setembre. Hi ha gran varietat d'espectacles, balls populars (entre ells el Ball de l’Anguilla), exposicions, teatre, solta de vaquilles pels carrers, bous embolats, etc. Però encara perdura una tradició molt antiga, que és digna de veure i admirar, la plantada de l'Arc de Sant Mateu, que té lloc la nit anterior a la festivitat del sant. Els joves van per les hortes i els camps arreplegant tota classe de fruits i hortalisses que després li ofereixen al sant en un monumental arc format per quadre arquejades, que munten davant de la façana de la porta de l'església parroquial perquè aquest protegisca les seues hortes i camps de les tempestes nocives i sobretot de la calamarsa. Telèfon: 964381573
Festes patronals de Sant Mateu a Bunyola (Serra de Tramuntana) - se celebren pels volts del 21 de setembre amb els següents actes: pregó, missa solemne, Homenatge a la Vellesa, concerts i recitals, exposicions, revetlles, teatre, mercat solidari, sopar popular, competicions esportives, jocs populars i tallers, animació infantil i juvenil, mostres i trobades populars... Destaquen la multitudinària "Correguda en roba interior de Bunyola" en què milers de persones organitzades en colles d'amics i familiars desfilen en roba interior i disfressades, i el Pi de Sant Mateu, un joc que consisteix en pujar al capdamunt d'un alt pal ensabonat i que corona com a rei o reina de les festes de Sant Mateu a qui ho aconsegueix.

Figueroles d'Alcalatén: balls i costums
Diversos autors, / Autoedició