Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires dels bolets > Jornades gastronòmiques

Algunes d’aquestes festes inclouen jornades de tipus gastronòmic que, amb l’ajuda de restaurants locals, pretenen donar a conèixer als seus establiments la rica gastronomia boletaire.

La Cuina del Bolet al Berguedà - jornades organitzades pel Gremi d'Hosteleria i Turisme del Berguedà i on es poden descobrir un univers de flaires, gustos i colors en les propostes gastronòmiques dels restaurants participants. Telèfon: 93.822.15.00
La Cuina del Bolet - jornades gastronòmiques al voltant dels bolets organitzades pels ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Llagostera i Platja d’Aro. Fins a finals de novembre restaurants del municipi de Santa Cristina d'Aro ofereixen menús elaborats amb el Bolet.
Jornades gastronòmiques de la Llenega a Marganell (el Bages) - per les seves condicions geogràfiques al nord del massís de Montserrat, Marganell és un terreny excepcional per al creixement de la llenega, un dels bolets més apreciats en la gastronomia catalana. Entre els boletaires és freqüent la dita: "La llenega, carn d'ovella; el rovelló, carn de moltó." Durant aquests dies, els restaurants del poble ofereixen plats especials en què la llenega és la protagonista, al marge de la seva oferta gastronòmica habitual.
Fira del Bolet i de la Caça a Santa Cristina d'Aro (el Baix Empordà) diverses activitats a la Pl. Mossèn Baldiri Reixac, que relacionen la cuina i el bolet i la caça. Tastets dels restaurants, dels cellers, cuina en directe, taller infantil, tir al fuet, gossos del porc senglar, artesans, esbart dansaire... i moltes més coses. La campanya gastronòmica dura fins el novembre. Telèfon: 972837010 ext. 256

Les millors receptes de bolets
Fombeur, Jean-Pierre / Edicions Cossetània