Calendari: Festes de Tardor > Festes de Santa Cecília > Festes majors

Molló (el Ripollès)
La Festa Major de Molló, que se celebra el cap de setmana més proper al 22 de novembre, Diada de Santa Cecília, destaca per l’esmorzar popular i els sortejos de productes fets a base de productes de la matança del porc, i per ser el moment de l’any en què s’escull a la pubilla i l’hereu locals.

Festa major de Terrades (l'Alt Empordà) - se celebra pels volts del dia 22 de novembre, per Santa Cecília, patrona dels músics. Amb ofici a l'església de Santa Cecília, situada a la plaça que hi ha a l'entrada del municipi, sardanes i ball. Telèfon: 972 56 90 48
Festa Major de Boadella, Aj. Boadella i Les Escaules (l'Alt Empordà) - Es dedica a la patrona de la parròquia, Santa Cecília. Abans la festa es celebrava el dia de la santa, el 22 de novembre. Actualment la festa se celebra el cap de setmana abans o després del 22 si s´escau entre setmana. Abans hi actuaven les millors orquestres i es feien cercaviles, concerts de cançó catalana, balls i sardanes. La festa era organitzada pel jovent del poble i la Societat de Socors Mutus la Caritat. Durant uns anys fou organitzada pel jovent del poble amb el suport econòmic de l´Ajuntament. Actualment és organitzada conjuntament per l´Associació Juvenil i l´Ajuntament. A més dels balls de nit i sardanes, es fan concursos, campionats i jocs per la canalla. Telèfon: 972569211
Festa major de Montardit-Aj. de Sort (el Pallars Sobirà) - es celebra el cap de setmana més proper al dia de la patrona, que s'escau sobre el 22 de novembre. És una festa molt concorreguda per la gent de la comarca, ja que no hi ha gaires poblacions pallareses que celebrin la festa major per aquestes dates i és una de les últimes de l'any. Els actes es basen en la següent programació. Divendres al vespre, sopar amb els veins del poble i ball de nit. El dia de la patrona, cap a dos quarts d'una es celebra missa de fadrins en honor a la patrona, després de la qual hi ha un vermouth. Dissabte la festa segueix amb el Ball de Tarda i Ball de Nit, on no hi falta el sorteig d'una caixa de cava i un cabrit. Diumenge, Ball de Tarda i el més esperat, el BALL DE CASATS, on hi participen quasi la totalitat dels assistents. Tots els actes es celebren a l'estudi, excepte les misses, que es fan a l'església.
Festa de Santa Cecília a Odèn (el Solsonès) - amb missa i cant dels goigs a l'ermita de la patrona del poble. Telèfon: 973 48 90 09
Festa Major de Sadernes Aj. de Sales de Llierca (Garrotxa) - festa Major dedicada a Santa Cecília. La Mare de Déu de la Aigües fou trobada per uns pastors de Sadernes dins la naquera d'una font. Aquesta imatge és la que van trobar a l'esglesia de Santa Cecília de Sadernes i que ara és en un museu d'art de Girona.
Festa Major de Torrentbò, Aj. Arenys de Munt (el Maresme) - durant el dia de Santa Cecília es realitza un ofici a l'ermita i després un vermut popular amb les autoritats i els veïns.