Calendari: Festes de Tardor > Festes de Sant Andreu > Festes majors

Festa Major d'Hivern
Sant Andreu de Llavaneres (el Maresme)
La festa major de Sant Andreu de Llavaneres, que se celebra sempre el cap de setmana més proper al 30 de novembre, és una ocasió única per elaborar dos de les tradicions culinàries del municipi: les pomes farcides i la coca de Llavaneres.

Òrrius (el Maresme)
El cap de setmana més proper al 30 de novembre, Òrrius celebra la festa major d'hivern en honor al seu patró, Sant Andreu. L'encesa pirotècnica i festiva de l'enllumenat de Nadal i el repartiment dels tradicionals peixos, són alguns dels elements més característics de la celebració.

Festa major a Sant Andreu de la Barca (el Maresme) - festa major en honor al patró de la ciutat. Un conjunt d’activitats on les activitats tradicionals, les propostes de les entitats locals i grans espectacles de molta qualitat es donen la mà. Inclou activitats mediambientals amb motiu de la Festa del Medi Ambient.
Festa Major de Sant Andreu a Gurb (Osona) - amb activitats esportives, cant coral, jazz, sardanes i altres actuacions musicals, sopar popular, ball, castellers, botifarrada i xocolatada popular, la festa de la gent gran, teatre, la Festa del motor, animació infantil, etc El dia 30 missa de festa major amb la participació de la coral i el tradicional vermut. Telèfon: 938.860.166
Festa major de Sant Andreu a Serinyà (el Pla de l'Estany) - cap de setmana més proper al 30 de novembre. Diumenge anterior, pregó. Dissabte de festa major, Concurs de coques i pastissos catalans, competicions esportives i ball. Diumenge, Ofici solemne i, tot seguit, encantament de coques i ballada de 2 sardanes, ballada de 3 sardanes i concert de cançó i, seguidament, ball de final de festa. Telèfon: 972.59.31.28
Festa Major de Sant Andreu a Castellcir (el Vallès Oriental) - pels volts del 30 de novembre. Telèfon: 938.668.151
Festa Major de Sant Andreu a Vallgorguina (el Vallès Oriental) - cap de setmana proper al 30 de novembre. Telèfon: 93.867.91.25/93.867.92.50
Festa Major de Cànoves i Samalús (el Vallès Oriental) - festivitat local de Samalús.
Festa major d'hivern de La Selva del Camp (el Baix Camp) - la Festa Major dedicada al patró de la vila, sant Andreu apòstol, s'escau pels voltants del 30 de novembre (l'últim cap de setmana) i els actes públics com ara teatre i balls acostumen a fer-se en espais tancats donada la rigorositat de l'hivern: "per sant Andreu pluja, neu o fred molt greu."
Festa Major de Sant Andreu a Tona (el Bages) - pels volts del 30 de novembre, diada de Sant Andreu, patró de Tona. Festa Major d'hivern i festa local. Telèfon: 93.887.02.01
Festa Major de Sagàs (el Berguedà) - festa major en el poble que la tradició considera un dels primers de Catalunya. Al voltant de l'església romànica de Sant Andreu de Sagàs aixecada a la primera meitat del segle XI, i esmentada l'any 1065. Telèfon: 93.825.11.50
Festa Major d'Estanyol, Aj. Bescanó (el Gironès) - el cap de setmana més proper a sant Andreu, protector del poble. El diumenge anterior, Marxa Popular d'Estanyol. Dissabte de festa major, sopar popular i ball. Diumenge, Concurs de Munyir Vaques, missa solemne en honor al sant, ball dels gegants d'Estanyol, entrega del guardó Arrels d'Estanyol (amb el sorteig d'un xai) i audició i ballada popular de sardanes.
Festa major d'Oristà (el Lluçanès) - el cap de setmana més proper al 30 de novembre, Sant Andreu, patró del poble. Sopar popular, ball, missa cantada i les tradicionals rifes de pernils. A la tarda elecció de l'hereu i la pubilla de la tercera edat.
Festa major de Cornellà del Terri (el Pla de l'Estany) - festa major de Sant Andreu.
Festa major de Sant Andreu a Mata, Aj. Porqueres (el Pla de l'Estany) - dedicada a Sant Andreu, traslladada a l'Agost recentment. Diumenge a l´Esglesia de Sant Andreu, ofici solemne amb acompanyament de cobla. Seguidament, dues sardanes vermut.
Festa Major a Borrassà (l'Alt Empordà) - en honor a sant Andreu, patró del poble. Amb cursa americana de motos puntuable pel Campionat Provincial de Girona, inflables i altres jocs per a la mainada, futbol... Diumenge ofici solemne i seguidament sardanes. A la tarda concert i ball.

Costumari de La Selva del Camp
Fort i Cogul, Eufemià / Ajuntament de La Selva del Camp