Calendari: Festes de Tardor > Festes de Santa Llúcia > Festes majors

Festa de Santa Llúcia
Gelida (l'Alt Penedès)
La festa de Santa Llúcia és un dels esdeveniments tradicionals més populars de tots els que es fan a Gelida en el curs de l’any. Combina la litúrgia amb la vessant lúdica i, especialment, amb la gastronòmica. L’escudellada popular, un àpat fet amb els ingredients que tots els veïns aporten, és el moment clau de la celebració.

Festa de Santa Llúcia a Bellmunt de Priorat (el Priorat) - festa en honor a la patrona de Bellmunt. Es fa un vermut popular i algun tipus d'espectacle o ball amb orquestra.
Festa Major d'hivern a l'Estartit (el Baix Empordà) - pels volts del 13 de desembre, diada de Santa Llúcia. Amb pregó, sardanes, mostra d'art local, gegants i altres activitats. Telèfon: 972.75.73.01
Festa major d'hivern a Santes Creus, Aj. Aiguamurcia (l'Alt Camp) - el poble de Santes Creus, sorgit arran de la creació del Monestir de Santes Creus, celebra la seva festa major d'hivern pels volts del 13 de desembre. La festa inclou una Fira que ofereix una àmplia programació d’actes (musicals, tradicionals, festius...) el primer cap de setmana de desembre. Un dels actes destacats és la preparació i repartiment del “Brou de Santes Creus”. Telèfon: 977 638 576
Festa major d'hivern a Caldes d'Estrac (el Maresme) - festa molt arrelada al municipi, amb un programa d’activitats adreçat a tots els públics. Amb Baixada de Carretons, el Lliurament de premis del Concurs de Fotografia –que es convoca anualment-, la Missa Solemne en honor a Santa Llúcia i el posterior Concert-Vermut, -el dia 13 de desembre- i la Cercavila de Gegants.

Els capitells del claustre de Santes Creus
Baluja Barreiro, Josep / Edicions Cossetània