NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dijous, 18 d'abril de 2024 | Perfecte    cerca       subscriu-te   
Calendari: Festes de Tardor > Festes de Santa Llúcia > Celebracions del sector tèxtil, confecció i costura



 

Aquest dia, o durant el cap de setmana més proper, s'organitzen festes, fires i altres celebracions festives especials, com desfilades de moda, que compten amb la participació de col·lectius dedicats al món del tèxtil, la confecció i la costura, dissenyadors de roba, modistes, associacions de puntes de coixí, perruquers, etc. En diverses poblacions es fan trobades especials de puntaires i hi ha el costum de fer Concursos de Vestits de Paper.


il·lustració de la notícia
 Concurs Nacional de Vestits de Paper
Mollerussa (el Pla d'Urgell)
Aquesta cita, que va començar a Mollerussa com un divertiment senzill i original, s'ha anat transformant amb el temps en una competició de renom que, gràcies al suport institucional i a la bona acceptació dels professionals i aficionats del sector, avui és un esdeveniment únic en el seu gènere.


il·lustració de la notícia
 Fira de Santa Llúcia i Fira de la Punta al Coixí
l'Arboç (el Baix Penedès)
Tot i que santa Llúcia no és la patrona de les puntaires, a l’Arboç van voler aprofitar la forta implantació de l’art de les puntes al coixí al municipi per dotar de continguts a la Fira de Santa Llúcia, una antiquíssima fira de caràcter ramader que havia quedat oblidada per la progressiva disminució del bestiar al poble.


Desfilada de moda amb puntes a Arenys de Mar (el Maresme) - per Santa Llúcia, les puntaires arenyenques transformen peces de roba, com ara pijames, bates, jerseis, samarretes o xandalls, amb les seves aplicacions de puntes de coixí, amb tendències per a totes les edats i públics. Al final de la desfilada, s'organitza una subhasta amb tota la roba exhibida quue destina els ingressos a fins benèfics.
Concurs de Vestits de Paper al Prat de Llobregat (el Baix Llobregat) - en el marc de la Fira Avícola Raça Prat. Telèfon: 933.790.050
Festa de Santa Llúcia a Terrassa (el Vallès Occidental) - desprès de la missa del rosari cantat que es feia a l’església del sant Esperit, es cantaven els goigs de Santa Llúcia. En els anys 50-60 es feien concerts, balls de sardanes, òpera i balls de saló. També es van organitzar durant anys els concursos de vestits de paper, degut a la importància del sector tèxtil a la ciutat.
Concurs de Vestits de Paper de Santa Llúcia a Banyeres de Mariola (l'Alcoià) - correspon a una antiga tradició com a patrona del sector paperer. Esta festa es commemora el cap de setmana més pròxim al 13 de desembre. En estes dates és quan se celebra, bianualment, el Concurs de Vestits de Paper.

Enviar articleEnviar enllaç



Les puntes al coixí a l’Arboç del Penedès
Ferrer, Josefina

llegir
Dossier: Sastres i modistes
Diversos autors, / Editorial Gavarres
Es tracta d’unes professions que avui estan pràcticament esfumades, un ...


Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org