Calendari: Festes d'Hivern > Festes de Sant Pau > Festes majors d'hivern

Sant Pau és el copatró de dues viles catalanes, Sant Pere de Ribes i Sant Pol de Mar, que aquests dies celebren les seves festes majors d’hivern. Se’l representa amb un sabre.

Festa major d'hivern
Sant Pol de Mar (el Maresme)
Sant Pol de Mar celebra la seva festa major d’hivern amb una agenda d’activitats ben variada i per a totes les edats que, a més dels actes tradicionals, com el Ball de l’Almorratxa i la Fira de Sant Pau, incorpora actes propis de les diades de Sant Antoni Abat i Sant Sebastià.

Festa major de Sant Pau
Sant Pere de Ribes (el Garraf)
Cada 25 de gener, el poble de Sant Pere de Ribes celebra un dels actes més tradicionals de la seva festa major d’hivern: la pujada i baixada a l’ermita de Sant Pau, que compta amb la participació d'un dels conjunts de balls populars més extensos del país.

Ballada per les masies
Un dels actes més antics, emotius i ribetans de la Festa Major d’Hivern de Sant Pau a Sant Pere de Ribes és l’anomenada “Ballada per les masies”, un recorregut ballat per algunes de les cases pairals situades als límits del poble que té lloc el dia 24 de gener al vespre.

Festa Major de Sant Pau a Torrelles de Llobregat (el Baix Llobregat) - la festa grossa d’hivern. L’acte més emblemàtic de la festa és el tradicional Concurs d’Estelladors (des de 1983). I també, espectacles de música o teatre, Baixada de carretons... Telèfon: 93.689.00.00

Ball de Sant Pau
Carbonell i Grau, Pere / Arsis Editorial