Calendari: Festes de Tardor > Festes de Sant Martí > Festes patronals

Festa Major de Sant Martí
Puig-Reig (el Berguedà)
La Festa Major de Sant Martí de Puig-Reig se celebra pels volts de l’11 de novembre amb l’arrelada tradició d’escollir la pubilla i l'hereu amb els vots de totes les entitats del municipi. La festa també compta amb diverses fires temàtiques i altres activitats culturals.

Festes de Sant Martí a Cerdanyola (el Vallès Occidental) - festa en honor al patró de la vila, que coincideix amb les festes de tardor i que té lloc cada any pels volts de l’11 de novembre. La festa ha deixat de ser una festa de barri per obrir-se a tota la ciutat. Telèfon: 93.580.88.88
Festa Major de Mura (el Bages) - en honor del patró del poble, Sant Martí (11 de novembre). Els actes duren un cap de setmana, l'anterior o posterior a la celebració del sant (segons l'any). Es publica un programa de festes que es reparteix entre els veïns i que també es pot aconseguir al Centre d'Interpretació de Mura i a les botigues del poble.
Festa Major d’hivern a Viladrau (Osona) - Festa dels avis. Celebració de Sant Martí, patró de Viladrau, l'11 de novembre. Des de 1977. Telèfon: 938.848.004
Festa petita de Palafrugell (el Baix Empordà) - se celebra pels volts de Sant Martí, l'11 de novembre, patró de la vila, amb un ofici i una ballada de sardanes. L'església, que té el campanar inacabat, està dedicada a aquest sant i a la façana del qual, que és barroc, hi ha un retaule de pedra que representa Sant Martí, a cavall, repartint la seva capa amb un pobre. Segons Josep Pla, al llibre El meu poble: "Els testicles del cavall de Sant Martí tenen, entre nosaltres, peix fregit, molta fama. Els utilitzem constantment per tal de fer comparacions i imatges per tal de fer-nos entendre". I més endavant explica: "Onze de novembre, Sant Martí, la pinya cau del pi. Festa petita de Palafrugell. Era el dia que la gent es posava d'hivern, com per Corpus s'estrenaven els vestits d'estiu. Hauria estat de mal gust fer-ho abans, per més fred que hagués fet". Telèfon: 972.613.100