Calendari: Festes de Tardor > Festes de la Mare de Déu del Roser d'Octubre > Aplecs i altres festes

Festa del roser a Ulldemolins (el Priorat) - amb el Ball de Majorales, que es fa en sortir de missa.
Festes del Roser del Carrer Merceria, Aj. de Tarragona (el Tarragonès) - festes dedicades a la de la Mare de Déu del Roser que es celebren durant uns setmana, essent el dia 7 el dia central. Pregó, proclamació de l'hereu i la pubilla de l'any en curs i tradicional processó de la imatge de la Mare de Déu del Roser. Hi participen els gegants del barri i també hi ha altres actes per a tots els gustos, com jocs per a la canalla, concurs de parxis i dominó, vermut, revetlles, sopar de germanor i ball del fanalet, la concurs d'all i oli i de truites...
Fira i festa del Roser a Vilallonga del Camp (el Tarragonès) - es fa una fira amb parades de les entitats del poble i altres paradetes d'artesans, atraccions infantils... El diumenge més proper missa a l'ermita. Processó de la imatge de la Mare de Déu del Roser des de l'ermita al poble.
Festa del Roser i Rosari de foc a Manresa (el Bages) - tradició que celebraven els confrares del Roser de la ciutat de Manresa, que comportava una solemne processó on hi sortien quinze estendards amb els quinze misteris del Rosari, acabant amb una tronada, o traca, tot “distribuint sobre la ratlla de pólvora els quinze misteris això és, quinze desenes de petards petits i un de més gros a cada deu d’aquells, que se’n diu el glòria del rosari de foc” (Joaquim Sarret i Arbós Ethologia de Manresa, pàgines 122-124).