Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires gastronòmiques > Altres festes i fires

Fira de tardor
La fira dels productes del Montseny
Arbúcies (la Selva), Primer cap de setmana de novembre

Exposició de bolets

Gastronomia del bolet

Quan arriba la tardor les diferents poblacions que hi ha a peus del Montseny celebren fires i festes destinades a presentar els fruits dels seus boscos, d'entre les que destaca la Fira de Tardor d'Arbúcies. Bolets, castanyes i altres productes fets artesanalment omplen carrers i places de la vila.

Cada tercer cap de setmana d’octubre els carrers i places d’Arbúcies s’omplen de parades que presenten els millors productes artesanals locals i de diverses activitats al voltant de dos dels principals productes del Montseny: els bolets i les castanyes. Durant dos dies la Plaça de la Vila acull la Fira de comerç d’Arbúcies, la Fira de Productes de la Terra i la Fira d’Artesans, mentre que al Passeig de la Riera es pot veure la Fira d'Oficis del Bosc i una exposició de vegetació i fauna del Montseny.

La jornada comença dissabte amb la cercavila inaugural de la fira, amb gegants i cap-grossos i amb un primer tast dels productes d’Arbúcies. Per la tarda hi ha activitats pels més petits: concurs infantil de boletaires i tot seguit animació infantil i xocolatada. Els actes més destacats de diumenge són la trobada de boletaires i l’exposició i tast de bolets i la castanyada popular que es celebra a la Plaça de la Vila organitzada per la Unió Boletaire d’Arbúcies.

En el marc de la Fira de Tardor també es celebren altres activitats culturals com exposicions fotogràfiques i les "Jornades Gastronòmiques del Bolet, la Caça i la Castanya", que s’allarga fins a mitjans de novembre.

Cabeces i forcs. Els alls i la seva gent al Pla de l'Estany
Nierga Hugas, Jordi / Edicions MMV