Diumenge, 8 de desembre de 2019 | Immaculada Concepció    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires gastronòmiques > Altres festes i fires

il·lustració de la notícia
 Fira de tardor
Arbúcies (la Selva)
Quan arriba la tardor les diferents poblacions que hi ha a peus del Montseny celebren fires i festes destinades a presentar els fruits dels seus boscos, d'entre les que destaca la Fira de Tardor d'Arbúcies. Bolets, castanyes i altres productes fets artesanalment omplen carrers i places de la vila.

Fira del Torró i la Xocolata a la pedra
Agramunt (l'Urgell)
Un cap de setmana que combina xocolatades, mostres gastronòmiques, degustacions i venda de torró amb parades artesanes, exposicions, conferències, exhibicions d’oficis artesans i moltes altres activitats.

Fira de l'All
Cornellà del Terri (el Pla de l'Estany)
El Pla de l’Estany és terra d’alls. El renom que tenen els alls de Banyoles i de Cornellà de Terri arriba arreu de Catalunya. Per recordar la importància que havia tingut i que encara té aquesta planta en l’economia de Cornellà de Terri, la vila organitza, des de 1995, la Fira de l’All.

Fira artesana i Concurs de Pa Artesanal
Torrelles de Foix (l'Alt Penedès)
Torrelles de Foix celebra, seguint la tradició de fer fira el quart cap de setmana d’octubre, una fira artesana que té per protagonista destacat el Concurs de Pa Artesanal, que premia les millors creacions de forners i pastissers vinguts de tot Catalunya.

Festa de l'Anxova a l'Escala (l'Alt Empordà) - festa que es celebra cada primer diumenge d'octubre on els visitans podràn conèixer l'art de la pesca de l'anxova i tastar-ne tantes com es vulgui.
Fira del Codony a Tremp (el Pallars Jussà) - fira al voltant de l'all i oli de codony, el producte més elaborat per les mestresses de casa de tot el Pallars. Amb tot tipus d'activitats, d'entre els que destaca el Concurs d'All i Oli de Codony. 1 de novembre
Fira del Préssec Ribagorçana a Alfarràs (el Segrià) - fira durant el segon cap de setmana d'octubre. A diferència de les fires d'animals d'antany aquesta és dels actuals productes que dóna l'horta, i més concretament aquesta fira està dedicada al préssec de Pinyana, tot i que no hi falta maquinària agrícola, d'automoció i representació del comerç.
Fira de l'artesania a Torrelles de Foix (l'Alt Penedès) - es celebra pels volts del 23-24-25 d'octubre durant tot un cap de setmana des de 1990. Entre les diferents activitats, hi ha l’Exposició de Pa i el Concurs d’Elaboració de Pa Artesà (des de1995).
Fira de la girella a Pont de Suert (l'Alta Ribagorça) - se celebra cada any el tercer o quart diumenge del mes d'octubre i té per objecte la dinamització turística i comercial i la difusió de les tradicions i el llegat cultural del Pont de Suert i de la seva àrea d'influència. La girella és una espècie d'embotit elaborat amb arròs i carn de corder, tradicional de la zona pirinenca, tant de la de Lleida com de la de la franja d'Aragó, els orígens del qual es remunten a temps immemorials.Durant la fira es duu a terme una demostració en directe del procés d'elaboració d'aquest producte i, posteriorment, s'ofereix una degustació gratuïta al públic visitant. Telèfon: 973.69.00.05

Enviar articleEnviar enllaç