Calendari: Festes de Tardor > Festes i fires gastronòmiques > Altres festes i fires

Fira del Torró i la Xocolata a la pedra
Agramunt (l'Urgell), Cap de setembre proper al 12 d'octubre

Els protagonistes de la fira

El procés de la cuita

Preparant el torró

Un cap de setmana que combina xocolatades, mostres gastronòmiques, degustacions i venda de torró amb parades artesanes, exposicions, conferències, exhibicions d’oficis artesans i moltes altres activitats.

La Fira del Torró i la Xocolata, un dels esdeveniments més rellevants i concorreguts de la vila d'Agramunt, ha aplegat en les seves darreres edicions, prop de 40.000 visitants en les diferents activitats que s'inclouen en la programació.

la Fira gira al voltant de les exposicions, demostracions de cuita i degustacions de xocolata i torrons, els dos productes estrella. Entre les activitats previstes destaquen el "Menestràlia", diverses demostracions en directe d'activitats i oficis tradicionals; "Lo Catxo", un peculiar joc que fa anys utilitzaren els torronaires per vendre els seus torrons o els ja populars "Tasts", on es poden degustar productes de xocolata, torró i licors tradicionals.

El torró d'Agramunt, que és elaborat amb mel, avellana de Reus, clara d'ou i pa d'àngel circular, té una llarguíssima tradició que es remunta al segle XVII i va obtenir recentment la qualificació d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per part de la Comissió Europea.

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt és també el lloc per presentar els nous productes que van sorgint a base d’anar experimentant amb diferents dolços.

A més a més, com a conseqüència de l’èxit que ha tingut aquesta fira durant els darrers anys, s’han organitzat tota una sèrie d’activitats paral·leles, com la Mostra d’Antiquaris i Brocanters, la Fira de la Diversitat, que inclou estands d’ONGs i de col·lectius immigrants, i el FiraNit, que porta el ritme i la música a les nits.

Cabeces i forcs. Els alls i la seva gent al Pla de l'Estany
Nierga Hugas, Jordi / Edicions MMV