Calendari: Festes de Primavera > Pasqua Granada (Pentecosta) > Altres celebracions

Festes de Primavera
Palafrugell (el Baix Empordà)
En plena Pasqua Granada, els palafrugellencs celebren una singular desfilada de carrosses, coneguda com el Carroussel. A banda de les colles locals, la festa atrau comparses d'arreu que volen reviure l'esperit carnavalesc en plena primavera.

La Patum del carrer de la Pietat
Barri de la Pietat, Berga (el Berguedà)
La Patum no només se celebra pels carrers del barri antic de Berga en dates de Corpus. El cap de setmana de Pentecosta, per exemple, els veïns i veïnes del carrer de la Pietat de Berga celebren un conjunt d’actes patumaires que, des del 1962, han esdevingut el preludi de la gran Patum.

Ballada popular de gitanes a Sant Vicenç de Castellet (el Bages) - a càrrec de l'Esbart Dansaire SantVicentí. Es tracta d’una tradició que van introduir a Sant Vicenç un grup de picapedrers de Caldes de Montbui que a principis del segle XX van venir a treballar al poble. És un dels balls més lluïts del repertori de l’Esbart Dansaire Santvicentí, que compta també amb una versió popular oberta a tothom i que es balla el diumenge de la Pasqua Granada a la Plaça de l’Ajuntament. Telèfon: 93.693.06.11
Festa del Joguet a Figueres (l'Alt Empordà) - se celebra el diumenge de Pentecosta amb compra-venda i intercanvis de joguets antics i de col·lecció a la Rambla. Telèfon: 972.504.585
Festa de la Germandat a Castellfollit de la Roca (la Garrotxa) - cap de setmana de Pasqua Granada, amb concurs de dibuix, concerts, torneigs, elecció de la pubilla i l’hereu, i cercavila dels gegants, gegantons i capgrossos acompanyats dels grallers i el penó de la Germandat. Es surt de l’església-museu i s’acaba a la plaça Catalunya ballant les danses de la nostra faràndula. Al migdia, sardanes i missa. Dilluns, entrega dels premis i festivals infantil. Telèfon: 972 29 40 03
Concurs de cant de galls a Les Olives, Aj. Garrigoles (el Baix Empordà) - al matí es fa el Concurs de cant de galls. Al migdia es cuina un àpat popular i a la tarda una cobla fa una audició de sardanes que la gent del poble i els vinguts de fora ballen. Es celebra el diumenge de Pentecosta.

Música i festa a Palafrugell
Oller, Oriol / Ajuntament de Palafrugell