Calendari: Festes d'Estiu > Onze de Setembre > Representacions històriques

Aplec del 18 de setembre
Cardona (el Bages)
A Cardona té lloc una de les darreres commemoracions de la Diada al Principat de Catalunya. S'hi celebra l'Aplec del 18 de setembre, un conjunt d'actes que recorden el setge que va patir la ciutat el 1714 en el marc de la Guerra de Successió que enfrontà els catalans amb les tropes franco-espanyoles i que compta amb una escenificació teatral, una ofrena floral i diverses actuacions de grups de cultura popular.

L'Onze de Setembre i Gironella
Gironella (el Berguedà)
Manifestacions, parlaments polítics, homenatges als màrtirs, ofrenes florals, marxes de torxes… De tot per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, però no hi havia ningú que l’escenifiqués. Per solucionar aquesta mancança, Gironella va engendrar, el 2001, un èpic espectacle amb gairebé 200 actors i que, actualment, ha estat declarat d’interès turístic per part de la Generalitat de Catalunya.

Representació de l'Onze de Setembre a Gironella (el Berguedà) - cada any a Gironella s'escenifiquen aquells moments tan significatius de la història del nostre país. La representació té lloc al pont vell, fidel testimoni de la vida dels gironellencs i gironellenques, i té per protagonistes al Mestre Jordi i la seva família; gent de nostra terra, gent com nosaltres, catalans i catalanes, vinguts d'arreu, que al llarg de les generacions han treballat i lluitat per preservar la nostra identitat i fer un País en llibertat.
Festa Barroca a Moià - Moià commemora, el cap de setmana mes proper a l’11 de setembre, la vida quotidiana d’aquestes primeres dècades de 1714 a l’entorn de la guerra de Successió i la vida d’en Rafael Casanova. Telèfon: 669414129

1714. El setge de Barcelona
Hernàndez Cardona, Francesc Xavier / Angle Editorial